SVILAJNAC GRADI PUNOM PAROM, RADOVI NA TRI GRADILIŠTA

0

U Svilajncu građevinska sezona i dalje traje i veoma je aktivna, trenutno su u toku radovi na tri gradilišta: završava se rekonstrukcija mosta kod Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, radi se rekonstrukcija i pokrivanje gradske pijace i uveliko su počeli radovi na rekonstrukciji objekta Srednje škole Svilajnac tzv. mašinske škole.

gradiliste 2
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je ove radove i rekao da radovi na objektu Srednje škole Svilajnac idu predviđenom dinamikom:
„Spoljni radovi na izolaciji i fasadi biće završeni do kraja nedelje, jer imamo sreće sa vremenskim prilikama. Nakon toga nam ostaje kompletna rekonstrukcija mašinske škole iznutra, što možemo da radimo i u toku zimskog raspusta. Našli smo i sredstva da promenimo nameštaj u školi, tako da kad učenici budu nakon rekonstrukcije ušli u nju, ona će biti praktično kao nova“ – izjavio je Milanović i dodao da više od tri decenije u ovaj objekat nije ozbiljno ulagano.

masinska skola
Na ovom objektu biće zamenjene sve instalacije, urađen nov krov, nova stolarija kojom će biti povećana i energetska efikasnost, kompletna rekonstrukcija mokrih čvorova, svih učionica i prostorija u školi.
Međutim, ovo nije jedini projekat jer od sledeće godine Srednja škola Svilajnac dobija fiskulturnu salu:
„Projekat i sredstva su obezbeđeni iz Evropske investicione banke, do kraja godine bi trebalo da se raspiše tender i da na proleće dobijemo izvođače radova. Izgradiće se potpuno nov objekat iz temelja, čime ćemo Srednjoj školi Svilajanc konačno rešiti problem održavanja nastave fizičkog vaspitanja.“ – objasnio je Milanović.

Prethodni tekstVUČIĆ: GAŠIĆ NE MOŽE DA OSTANE MINISTAR
Sledeći tekstJOŠ JEDNO SAMOUBISTVO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime