PALMA: BEČ JE UZOR SVIMA

0

Skupština grada Jagodina i ove godine u Beč vodi 600 studenata iz Jagodine i drugih srpskih gradova.

Predsednik gradske skupštine Dragan Marković Palma tim povodom kaže da je austrijska prestonica grad uzor u svetu i treba učiniti od najboljeg.

Studenti predvođeni gradskim političarima Jagodine boraviće u Beču od 8. do 10. novembra. Marković kaže da će tokom boravka imati više razgovora sa poslanicima bečkog parlamenta i prijem kod zamenika gradonačelnika Beča Johana Gudenusa.

„Gudenus je i zamenik predsednika Slobodarske partije Austrije koja podržava Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, a Beč je grad uzor u svetu, i treba učiti od najboljega“, rekao je Marković, na konferenciji za medije.

U Beč nekoliko godina vodimo studente, do sada ih je bili preko 3.000, jer je Beč najbolji za mlade i budućnost, a „Jagodina, mogu da se pohvalim, ima mnogo sličnosti sa Bečom“, dodao je on.

„Socjalni program Jagodine, bolji je od socijalnog programa Beča, slažu se i čelnici glavnog grada Austrije“, rekao je Marković.

Marković je dodao da u Jagodini sada studira preko 2.000 studenata iz 45 gradova, a studenti koji će večeras autobusima krenuti za Austriju, osim Univrziteta u Beču, posetiće i brojne kulturne i istorijske znamenitosti ovog grada.

Sa studentima će putovati i zaposleni u Dečijim predškolskim ustanovama Jagodine, koji će posetiti ustanove tog tipa i upoznati se sa njihovim načinom rada.

Marković je istakao da putovanje u Beč finansiraju sponzori i prijatelji Jagodine i da „nijedan dinar neće biti potrošen iz budžeta“.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime