ŠUTANOVAC PODNEO OSTAVKU

0

Dragan Šutanovac podneo je ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke, ali ostaje u toj partiji.

Šutanovac je na sednici Glavnog odbora DS-a kazao da ta odluka nije rezultat pritiska već da se oseća odgovornim za rezultat DS-a na beogradskim izborima.

„I pored posrtanja, mislim da smo najbolja stranka u Srbiji. Pozivam sve članove DS da porazmisle šta nam je činiti i da svi zajedno kreiramo novi ambijent, jer način na koji radimo nije funkcionalan“, rekao je Šutanovac.

Šutanovac je kazao da će ostati veran Demokratskoj stranci u kojoj je proveo 21 godinu.

„Ovo je moja kuća. Nameravam da i dalje pomažem i da dam maksimalni doprinos jer nam treba svaki demokrata“, rekao je on.

Po njegovoj oceni, lista koalicije oko DS-a na beogradskim izborima bila je najbolja koju je ta stranka imala u poslednje vreme, ali je problem u tome što, kako je naveo, nisu uspeli da je promovišu.

„Na ovim izborima se videlo da samo slab DS garantuje ostanak SNS na vlasti. Nema predaje, okrećemo novi list i pozivam vas da ne mislite šta DS može da učini za vas već šta vi možete da uradite za stranku, jer je Srbiji potrebna jača DS i na tome moramo da radimo“, rekao je on.

Osvrnuo se na finansijsku situaciju u stranci za koju kaže da je izuzetno teška, da je vraćeno preko 80 miliona dinara duga, a da je taj dug faktički, ipak, smanjen samo za 15 miliona.

Stranka osim u Paraćinu, i u koaliciji u Šapcu i Gadžinom Hanu, nije više u situaciji da upravlja ni u opštnima u Beogradu i u Srbiji.

Nije želeo da komentariše da li je odluka da ne ulazi u širu predizbornu koaliciju dobra ili ne, ali dodaje da očigledno nisu motivisali birače.

Na poslednjim lokalnim izborima u Beogradu, DS je imala 22 protivnika, i svi su atakovali na birače DS, dodao je.

Razlog najskromije kampanje do sada je, kako kaže, preko 30 miliona dinara dugovanja medijima, još od parlamentarnih izbora 2016.

Šutanovac nema dilemu da je DS najbolja stranka koja će se brzo oporaviti.

Sednica Glavnog odbora DS nastavljena je bez prisustva javnosti.

Izvor: N1

Prethodno je Balša Božović zbog loših izbornih rezultata podneo ostavku na mesto predsednika beogradskog odbora DS-a. Božović je bio i šef izbornog štaba DS-a na beogradskim izborima. U međuvremenu je za v.d. predsednika Gradskog odbora DS-a Beograd izabran Dragoslav Šumarac koji će voditi beogradske demokrate do izbora novog predsednika odbora.

DS je na izborima za odbornike Skupštine grada dobila 2,25 odsto glasova i ostala ispod cenzusa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime