SVILAJNAC BEZ SUBVENCIJA PRODAO „BEKO“

0

U petak 06. marta 2015. godine u Svilajncu će biti potpisan Ugovora o prodaji bivše fabrike BEKO između opštine Svilajnac i firme UNION DRVO, koja će se kao budući vlasnik u ovom gradu baviti proizvodnom delatnošću. Potpisivanje ugovora je u 12:00 časova u Velikoj Sali opštine Svilajnac ( Svetog Save 102, Svilajnac ), a nakon toga je predviđen zajednički obilazak fabrike ( Prilepska ).

Novi vlasnik kupuje plac ukupne površine 1.07.40 ha i proizvodnu halu sa poslovnim prostorijama i pomoćnim objektima od oko 3.000 m2. Ovime zvanično i poslednji proizvodni pogon u Svilajncu dobija svog vlasnika, a celokupan posao je realizovan bez subvencija Vlade Republike Srbije.

Beogradska industrijska konfekcija ( BEKO ) u Svilajncu 10 godina je bila u stečaju i nije našla kupca ni posle 23 neuspela pokušaja prodaje. Skupština opštine Svilajnac je pre više od dve godine donela odluku da kupi bivšu fabriku „Beko“ i tako reši problem ovog poslednjeg fabričkog pogona bez titulara u Svilajncu.

Primarni cilj opštinskog rukovodstva bio je da se pogon sredi, stavi u upotrebu da bi se otvorila radna mesta. Ubrzo nakon kupovine opština Svilajnac je našla zakupca dela proizvodne hale, investitora iz Francuske koji se bave konfekcijskom proizvodnjom namenjenom izvozu. Ova firma, prema Ugovoru, ostaće sa svojom proizvodnjom do kraja zakupnog perioda. Trenutno u delu pogona bivše fabrike BEKO radi oko 50 radnika, a plan je da kupac u prvoj fazi uposli još 30. Nivo investicija u Svilajncu svime ovime je oko milion evra.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime