STUDENTIMA PUTOVANJE U BEČ I POLA PALMINE PLATE UZ INDEKS

0

Studenti iz Jagodine, kao i oni koji studiraju u Jagodini, njih 600 posetiće Beč u organizaciji grada Jagodina a iz sredstava donatora, od 8 do 10. novembra. Oni će već od sutra moći da se prijave za ovo putovanje, a pored poklona grada, šest studenata koje su kolege nesumično izabrale, dobili su poklon predsednika Skupštine grada Dragana Markovića u iznosu od po 5.000 dinara koje je on podelio uz indekse na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini, a povodom početka školske godine. 6

„Videćete jedan od najlepših gradova u Evropi ali i posetiti kolege koji tamo studiraju, upoznaćete se sa uslovima studiranja u Beču i uslovima koje oni imaju. Novac obezbeđujemo uz pomoć donatora, jer smo uvereni da je veoma važno da naši studenti posete jedan od najboljih univerziteta i gradova, kada je reč o organizaciji i nivou školovanja“ rekao je Marković koji je uz indekse za šest studenata od plate predsednika Skupštine grada Jagodina, obezbedio po 5.000 dinara.

Uz pomoć dve studentkinje koje su nasumično odabrale indekse kolega, novac su dobili brucoši iz Kruševca, Niša, Prokuplja, Aleksinca i drugih gradova. Studenti u Jagodini več ostvaruju benefite kao što su besplatne ulaznice za kompletnu turističku ponudu, akva park u sezoni, zoo vrt, Muzej voštanih figura. U zvaničnom delu tradicionalne podele indeksa novim studentima Fakulteta pedagoških nauka, Marković je pomenuo da će do marta 2017.godine u Jagodini početi sa radom još četiri fabrike koje će zaposliti 1.600 ljudi.

4„Želim da čestitam dekanici Fakulteta prof. dr Violeti Jovanović na načinu na koji vodi ovu ustanovu. Nikada nismo dobili žalbu ili primedbu od strane studenata na rad Fakulteta ili na bilo kog profesora. Očekujem da studenti iz drugih gradova ostanu da žive u Jagodini“ dodao je Marković koji je od Fakulteta dobio i svečanu povelju.

„Ovo je jedan od najprazničnijih dana na našem fakultetu kada se u nizu od 120 godina upisuje još jedna generacija budućih učitelja i vaspitača. Znamo da ste došli iz svih krajeva naše zemlje i da ste ovde zato što nam verujete. Učinićemo sve da se ovde osećate dobro i da rastete u svim aspektima svoga razvoja. Naši studenti su naši najdraži partneri i saradnici na delikatnom putu do dolaženja do znanja“ rekla je prof dr.Violeta Jovanović.

Ona je istakla da Skupština grada pomaže Fakultet pedagoških nauka.

789

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime