STRUČNI TIM U PRIRODNJAČKOM CENTRU

0

U Prirodnjačkom centru Srbije u Svilajncu danas je održan sastanak članova Stručnog tima za reformu visokog obrazovanja u Srbiji (HERE-tim), a organizovan je i susret članova ovog tima sa direktorima srednjih škola u Svilajncu.

dinosaurusi misa3
foto MN

Predsednik HERE tima, prof. dr Vladica Cvetković, kaže da ovaj tim osim praćenja i analize sprovođenja Bolonjskog i Lisabonskog procesa u oblasi visokog obrazovanja, ima i druge važne zadatke.

– Mi se sastajemo jednom mesečno i radimo na dobrovoljnoj bazi ali sa ciljem što bolje reforme i povećanja kvaliteta visokog obrazovanja u Srbiji. Tim povodom smo se i danas okupili, pa smo prvi deo sastanka posvetilii aktuelnom stanju u visokom obrazovanju, a drugi deo smo iskoristili za upoznavanje sa direktorima srednjih škola u Svilajncu sa kojima smo razmatrali probleme u doakademskom obrazovanju – kaže Vladica Cvetković.

Članovi HERE tima obišli su i objekat i park Prirodnjačkog centra Srbije, gde su zaključili da je saradnja naučnih institucija u zemlji najvažnija za postizanje dostignuća u naučno-istraživačkoj delatnosti i da će ovaj centar postati važno mesto za okupljanje akademske elite naše zemlje.

Deset akademika i profesora fakulteta dočekao je i predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je istakao da sastanak na ovako visokom stručnom i naučnom nivou pokazuje koje sve kapacitete imaju Prirodnjački centar Srbije i opština Svilajnac.

– Ovo pozicionira Prirodnjački centar Srbije u Svilajncu kao mesto gde se održavaju stručni skupovi i gde se okuplja intelektualna elita naše zemlje. Ovo je važan događaj i za opštinu Svilajnac jer je ovo prvi naučni skup kod nas i potvrda da je Prirodnjački centar Srbije i naučni objekat, važan i u akademskom smislu i sa velikim obrazovnim potencijalom – izjavio je Milanović.

Stručni tim za reformu visokog obrazovanja u Republici Srbiji (Higher Education Reform Experts – HERE team) imenovalo je Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja na inicijativu Evropske komisije.

Blic

Prethodni tekstPONOVO UKRALI PECALJKU! DA SE PECAROŠ OSVETLI!
Sledeći tekstAKO ŽELITE NA MITING DS-A, PRIJAVITE SE OVDE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime