Počela saradnja jagodinske i indijske avio kompanije „Aero Ist“ i „Karni aerospejs“ – Indija otvara tržište za pomoravsku prestonicu

0

Vlasnik indijske kompanije za proizvodnju aviona „Karni aerospejs“ Abimanju Deta potpisao je danas ugovor vredan 500.000 evra sa vlasnikom i direktorom kompanije „Aero Ist“ iz Jagodine, Miloradom Matićem. Jagodina će, kako je najavio predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma, nastaviti saradnju sa Indijom koja je jedno od najvećih tržišta na svetu.

„Jagodina je sve svoje kontakte ostvarila sama i u tome nam niko nije pomogao. Posle evropskih gradova napravilo smo saradnju sa Kinom, AMerikom a evo sada radimo na saradnji sa Indijom. Želimo da obnovimo staro prijateljstvo između Egipta, Srbije i Indije. U Hurgadi će oktobra meseca biti ustanovljeni Srpski dani koji će trajati nedelju dana. Tada ćemo povesti 50 privrednika iz cele Srbije jer mi želimo d ai drugi naprave saradnju, ne samo jagodinski privrednici. Septembra će Srbiju posetiti predstavnici oblasti Radžastan iz Indije koja broji 80 miliona stanovnika. Decembra ćemo obići Indiju i moja želja je da se sretnem sa unucima Nehrua i da ih pozovem da posete Jagodinu“ rekao je na zajedničkoj konferenciji za novinare, Marković.

Vlasnik indijske avio kompanije „Karni aerospejs“ Abimanju Deta rekao je da Indija postaje treća sila na svetu kada je u pitanju proizvodnja aviona.

„Kupićemo tri aviona od jagodinske kompanije „Aero ist“ i želimo da nastavimo saradnju. Tražimo lojalnog partnera sa kojim ćemo saradjivati i ostvariti plan da u narednih pet godina kupimo 2.000 letelica“ rekao je Deta.

Prema rečima Milorada Matića sastanak sa indijskom kompanijom održan je nekoliko puta.

„Posebno sam ponosan što su predstavnici indijske kompanije posle posete i naše ponude, obišli velike evropske proizvođače i vratili se kod nas. Doneli su odluku da saradjuju sa nama. Želim da zahvalim Jagodini koja mi je pružila gostoprimstvo u teškim trenucima“ rekao je Matić.

Partner indijske kompanije Dhara Gadhvi takodje je prisustvovala sastanku.

Prema Markovićevim rečima, Jagodina je u prva dva kvartala ove godine ostvarila veći suficit nego u 2018.

Prethodni tekstPARAĆIN – VELIKI KONCERT SERGEJA ĆETKOVIĆA
Sledeći tekstU selu Vojska u Svilajncu radovi u punom jeku

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime