STEFANU ŽIVKOVIĆU BRONZA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU ZA KADETE

0

U Rumi je održano prvenstvo Srbije za kadete, u organizaciji Dzudo saveza Vojvodine na kome je učestvovalo oko 190 takmičara iz tridesetak klubova Srbije, koji su se prošle nedelje plasirali za najjače takmičenje u kategoriji kadeta.

Džudo klub ’’ 13. MAJ’’ iz Jagodine su na ovom prvenstvu predstavljala dva takmičara: Stefan Živković i Stefan Marinković.

Stefan Živković je u kategoriji do 66 kg., gde je nastupalo 16 takmičara imao veoma težak žreb. U prvom kolu Živković je pobedio Radovanovića iz Kinezisa, efektno iponom (10:0). U drugom kolu pobedio je Iliju Karana, takmičara Crvene Zvezde (7:0). U polufinalu je izgubio od Župarića iz Omladinca (10:0) koji je kasnije postao prvak države. U borbi za treće mesto Živković je u produžetku nakon teške borbe, pobedio Kalabića iz Cementa – Beočin (3:0), i tako osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Naš drugi takmičar Stefan Marinković, kome je ovo bilo drugo takmičenje nakon pauze od 3 godine osvojio je 7. mesto. iako je pružio veliki otpor i dobro se borio, videlo se da je napravio dugačku pauzu.

Ovim takmičenjem i osvojenom kadetskom medaljom nastavili smo sa nizom medalja osvojenih na državnim prvenstvima. Već sledeće nedelje 05.03.2016. godine Jagodinske džudiste očekuju kvalifikacije za juniorsko prvenstvo države i 09.03.2016. godine, regionalna školska olimpijada.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime