STEFANOVIĆ: PREDLAŽEM NOVU POLITIKU!

0

Potpredsednik DS Borislav Stefanović najavio je da će uskoro stranci predložiti novi program i novu politiku, odbacujući medijske spekulacije da želi da pocepa stranku.

„Početkom sledeće nedelje ću stranci predati svoja tri strateška dokumenta“, rekao je Stefanović za „Danas“.

 Kako je objasnio, predlog stranačkog programa, manifest i poruka kapitalu u Srbiji u završnoj su fazi i pisao ih je sam uz konsultacije sa mnogim stručnjacima iz raznih oblasti.
...

„O napuštanju stranke ili rušenju lidera ne razmišljam i takve medijske spekulacije su zlonamerne, ali uskoro ću predložiti našem rukovodstvu novi program DS i potpuno novu politiku“, rekao je Stefanović za današnje „Novosti“.

On je za taj list rekao i da ga već peti put po medijima optužuju da cepa DS, navodeći da su to laži koje stižu od stranačkih ljudi kojima ne smeta kriza identiteta stranke, odgovara im statika DS i status kvo. „Ja na to ne pristajem“, poručio je Stefanović.

Upitan da li veruje da će DS prihvatiti njegov program i novi ideološki zaokret, Stefanović kaže da misli da neće dobiti većinu, ali da ne odustaje. „Razgovaraćemo u vrhu stranke i predočiću im sve ideje“, rekao je on.

Stefanović navodi i da se trudi da dođe na sednice predsedništva i glavne odbore DS kad god može, ali da je istina da ne voli da učestvuje u besmislenim unutarpartijskim raspravama.

„A i malo mi se smučilo da izigravam Don Kihota, da se borim protiv vetrenjača i da me stalno preglasavaju“, dodao je Stefanović za „Novosti“.

On je rekao i da je najzlonamernija optužba da je „trojanac“ u DS i da radi za vlast, navodeći da se neće smiriti dok ne pobedi aktuelni režim.

„Ako DS nema kapaciteta za to treba razmišljati o ukrupnjavanju scene, demokratskom frontu, uključivanju novih ljudi, okupljanju oko jasnih i svežih ideja“, rekao je Stefanović.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime