AMERIKA STRATEŠKI OTAC KOSOVA, NEKA IZBEGLICAMA DA AZIL!

0

SAD ima odgovornost da prihvati sve izbeglice sa Kosova, jer je na kraju krajeva upravo Amerika duhovni i stratški otac ove države, kaže Johan Gudenus predsednik poslaničkog kluba FPÖ u Bečkoj skupštini

Johan Gudenus, foto dragana udovicic

BEČ – Johan Gudenus (Johann Gudenus), predsednik poslaničkog kluba Slobodarske partije (FPÖ) u Bečkoj gradskoj skupštini, pita se iz kojih razloga sve veći broj građana beži sa Kosova, kad ono ne predstavlja ni ratnu, a ni kriznu teritoriju. Gudenus takođe naglašava da državljani Kosova treba da traže azil od SAD, jer je upravo Amerika najodgovornija za njegovo otcepljenje.

„SAD ima sada odgovornost da prihvati sve izbeglice sa Kosova, jer je na kraju krajeva upravo Amerika duhovni i stratški otac ove države“, podvukao je Gudenus.

On je takođe dodao da je otcepljenje Kosova, kako se pokazalo, bila greška, a najbolji primer nesamoodrživosti Kosova kao samostalne države je upravo veliki broj azilanata.

Otcepljenje Kosova od matice Srbije je sprovedeno bez narodnog referenduma i samim tim je pogrešno i nepravedno“, ističe Gudenus.

Gudenus dalja naglašava da ako Austrija i dalje bude primala ovoliki broj azilanata, koji samo koriste reč ’azilanti’ da bi ušli na njenu teritoriju, ova republika neće biti u mogućnosti da pruži pomoć onima, kojima je ona zaista i potrebna.

Iz tog razloga je prema njemu još važnije da se ukine šengenski sporazum, da se uvedu rigoroznije granične kontrole, i da ilegalne doseljenike što pre  vraćaju u zermlje odakle su došli. Gudenus se na kraju zapitao zašto je u poslednje vreme došlo do očiglednog porasta broja muslimanskih doseljenika, Čečena, Avganistanaca i Kosovara.

Kurir

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime