ŠTA OBUĆI ZA MALU MATURU

0

Bliži se proslava male mature. Devojčice s neskrivenim uzbuđenjem razmišljaju o tome šta da obuku, dok dečaci obično čekaju zadnji čas u nadi da će otići u omiljenim farmerkama i patikama. A poslednju reč obično imaju mame.

Tinejdžeri treba da se oblače shodno svojim godinama. E sad, tu treba naći balans između njihove težnje da se uklope, zbog čega često deluju uniformisano, i potrebe da izgledaju autentično. Ipak, pravo je vreme da počnu da grade svoj stil. Ohrabrite dete da ponese bar neki detalj koji neće imati većina. Za ozbiljniju odeću ima vremena.

1

Koliki je značaj boja, već znamo. Za početak, pokažite im kako se slažu boje. I kako uz pomoć dobro izabranih i uklopljenih boja mogu da deluju drugačije, skrenu pažnju na sebe, a da vam ne izvuku celu platu.
Birajte svetle i jasne boje, za crnu ima vremena. Jednobojna haljina uvek je dobro rešenje. Ako želite desen, sa cvetnim nema greške. Moderan je, ženstven i prikladan za mlade dame. Teške desene poput kašmir šare izbegavajte…

2Slobodno nosite kontrastne kombinacije boja i asimetrične modele, sad vam je vreme za ludiranje. I opuštene ženstvene modele umesto uskih pripijenih haljina. Još uvek nemate građu i držanje za takvu haljinu, pa ćete samo postići kontraefekat, delovaćete tetkasto.
Likru zaboravite. Kao i materijale od sintetike. Garderoba mora da bude prijatna.
Oprezno sa čipkom. Tanka sintetička čipka uvek izgleda jeftino kad je haljina uska. Zaboravite i nju. Pogledajte modele od punije čipke, deluju luksuzno i svečano.

3

Ne morate po svaku cenu da nosite cipele sa potpeticom. Čak su za vas i prikladnije ravne cipele.  A pošto su ravne cipele u modi izbor modela je veći nego ikad. Baletanke, špicaste sa modernim pertlanjem…
Ako baš mora štikla neka visina potpetice bude umerena. Hodaćete dostojanstveno, đuskati cele večeri i nećete doći u iskušenje da se kući vratite sa cipelama u rukama.
Da biste u haljini izgledale posebno, morate tako i da se osećate. Ako ne želite da izgledom privlačite previše pažnje, izaberite jednostavniju kombinaciju, i obrnuto.

Budite svoje.

bliczena.rs

Prethodni tekstKOJA SE ZANIMANJA TRAŽE U AUSTRALIJI
Sledeći tekstDANAS ISPLATA DEČJEG DODATKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime