SRPSKA DELEGACIJA SA PALMOM NA ČELU, U POSETI BEČU

0

U Beču boravi delegacija u kojoj se nalazi 600 studenata iz Jagodine i drugih gradova koji studiraju u Jagodini, vaspitači iz jagodinskih vrtića, zdravstveni radnici, privrednici, narodni poslanici, političari.

Na čelu naše delegacije je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, a u delegaciji su i zamenik predsednika Pokreta SS-BK i narodni poslanik, Dragomir Karić, narodni poslanici Jedinstvene Srbije, Vojislav Vujić i Đorđe Kosanić. Politički deo srpske delegacije primio je danas zamenik gradonačelnika Beča i zamenim predsednika Slobodarske partije Austrije, Johan Gudenus. Jedna od tema razgovora Markovića i Gudenusa bila je migrantska kriza.

„Treba ograničiti ulazak migranata, ne na srpsko-mađarskoj ili srpsko-hrvatskoj granici, već na srpsko-makedonskoj i srpsko-bugarskoj granici“, izjavio je Dragan Marković Palma.

„Pošto je Srbija tranzitna zemlja, tako će pomoći i Austriji. Srbiji u borbi sa prilivom migranata je potrebna dobra logisitika i podrška Evropske unije“, rekao je Marković i pozvao na povećanje ekonomske saradnje Srbije i Austrije. On je rekao kako bi do kraja godine ona mogla dostići i milijardu evra kao i da Austrija treba da iskoristi Srbiju zbog dobrih odnosa koje ima sa Rusijom.

„Srbija je sada dobro mesto za investitore, jer je u njoj u poslednje četiri godine primetna i politička i ekonomska stabilnost“, naglasio je predsednik Jedinstvene Srbije.

U delegaciji u Beču boravi i zamenik predsednika Pokreta SS-BK i narodni poslanik Dragomir Karić koji je istakao da Jagodina zahvaljujući Markoviću ima velike šanse da postane kao Hong Kong. Zamenik gradonačelnika Beča, Johan Gudenus, zahvalio je Draganu Markoviću Palmi na predlozima za ekonomsku saradnju i rekao kako bi se posle austrijskih izbora mogla organizovati privredna delegacija koja bi došla u Srbiju da izvidi poslovne prilike.

Što se migrantske krize tiče, Gudenus se saglasio sa Markovićem rekavši kako je u poslednjih godinu dana došlo do enormnog porasta kriminala, a posebno do seksualnih napastvovanja žena i dece.

“To je toliko eskaliralo da pojedini zvaničnici pozivaju žene da se noću ne kreću bez pratnje“ kazao je Gudenus.

Gudenus je predložio da se u Jagodini održi čuveni Bečki bal, što je Marković prihvatio.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime