SRBIJI PRETE POPLAVE

0

Vodostaji reka na jugozapadu Srbije manji su nego juče, kada je zbog obilnih padavina u nekim mestima proglašena i vanredna situacija, ali je u tom delu zemlje i dalje na snazi crveni meteoalarm zbog najavljenih obilnih padavina. Sa druge strane, zbog obilnih padavina u južnim i jugoistočnim došlo je do poplava u leskovačkim naseljima, gde je poplavljeno desetak kuća.

Naime, kiša je poplavila je na stotinu dvorišta i podruma u Leskovcu i ušla u desetak kuća, a najkritičnije je u naseljima Kumalak i Bobište, najnižim tačkama, gde je uska kanalizaciona mreža.

Južna Morava u Grdelici izašla je na graničnu kotu od 299, pa su najveće odbrambene snage tamo skoncentrisane.

Prokuplju i dalje preti opasnost od izlivanja Toplice ukoliko tokom dana ponovo počne kiša kao što meteorolozi najavljuju.

Za sada su najveću štetu su pretrpeli meštani sela Donja Trnava, Belogoš, Beloljin Resinac, Bace i Merovac. Jedna porodica je izmeštena dok je nekoliko desetina kuća i pomoćnih objekata poplavljeno.

Ljudi kojima su poplavljeni pomoćni objekti nemaju gde da sklone domaće životinje. Stariji meštani Donje Tranave kažu da je ovako velika voda i poplava u selu bila poslednji put 1969. godine, ali najvažnije je da niko nije stradao.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime