SRNA: DUNJA LANGO JE OTIŠLA DOSTOJANSTVENO, KAKO JE I ŽIVELA

0

Dunja Figenvald Puletić, jedna od najboljih voditeljki, spikerki i novinarki televizijskog prostora nekadašnje Jugoslavije, umrla je u 74. godini.

„U 9 i 20 jutros prestalo je da kuca široko i toplo srce one koju sam volela kao nikoga nikad. Osim svega što je bila, meni je bila MAMA . Jedna jedina, nenadoknadiva. Otišla je dostojanstveno, kako je i živela. Bila je hrabra i duhovita do poslednje sekunde. Ostaje da budemo najbolja verzija onoga što smo od nje naučili i dobili“ napisala je njena ćerka Srna Lango.

Dunja (Lango) Figenvald Puletić rođena je 27. novembra 1941. godine u Zagrebu. Završila je gimnaziju, upisala studije u Zagrebu i od 1960. godine do juna 1967. godine radila na Radio-televziji Zagreb. Godine 1967, preselila se u Beograd i zaposlila u Radio-televziji Beograd. Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost.

Na RTS-u je radila do juna 1999. godine, kada je otišla u penziju. Poslata je na prinudni odmor od januara 1992. godine do decembra 1995. godine, po odluci tadašnjeg generalnog direktora RTS-a Milorada Vučelića, piše na njenom zvaničnom sajtu.

Kada je, po završetku bombardovanja 1999. godine, ponovo stavljena na listu za prinudni odmor, na sopstveni zahtev otišla je u penziju.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime