SPS: BILI SMO SPREMNI ZA PREDAJU LISTE, OPSTRUISANI SMO

0

SPS je danas počeo da ispočetka prikuplja potpise za izbornu listu. Zbog unutrašnjeg sukoba u stranci “Zeleni Srbije” propalo je više od 20 hiljada već sakupljenih potpisa podrške birača.

– Naša koalicija je tokom jučerašnjeg dana bila u potpunosti spremna za predaju liste sa prikupljenih više od 22.000 potpisa kao što je bilo i najavljeno. U međuvremenu, kako bi opstruisali predaju naše liste, Boris Ranković, koji je Tadićev dugogodišnji najbliži saradnik i koji je kao sekretar Zelenih ostao u manjini kada su donosili odluku o saradnji sa SPS, podneo je najavu RIK-u da će nas tužiti jer je navodno on ovlašćeno lice ispred te stranke, navodi SPS u saopštenju.

Dodaju da je poznato da je Boris Tadić 2014. godine iskoristio stranku Zelenih za povratak na političku scenu Srbije a odlazeći od njih ostavio je svoje kadrove poput Borisa Rankovića sa kojim je u saradnji očito spremao ovaj vid opstrukcije.

– U registru političkih stranka koji se vodi pri Ministarstvu za državnu upravu nedvosmisleno stoji da je ovlašćeno lice za zastupanje Zelenih Srbije Ivan Karić, predsednik stranke, koji ovu stranku zastupa i predstavlja u skladu sa Statutom. Takođe, notar koji je zadužen za javnu overu koalicionog sporazuma je ovo potvrdio, saopštavaju socijalisti.

SPS napominje da je očigledno da su dva Borisa- Ranković i Tadić ovo nameravali da koriste kako bi ometali podnošenje naše izborne liste.

– S tim u vezi, doneli smo odluku da sakupimo nove potpise sa Zelenima na listi, ali ne u nazivu naše koalicije i listu ćemo predati u toku dana, piše u saopštenju.

SPS saopštava da Tadić ovim potezom nije ništa postigao osim što “smo još više učvrstili našu mrežu i odlučnost da ostavrimo uspeh na ovim izborima.”

– Dodatno su ovim revoltirali i motivisali naše biračko telo jer su pokazali da njima očigledno smeta što su Zeleni sa nama a ne sa njima, zaključuje se u saopštenju SPS-a.

Izvor: Teleprompter.rs

Prethodni tekstU BIRAČKI SPISAK UPISANO 7.000.095 BIRAČA
Sledeći tekstJEDINSTVENA SRBIJA PRVA PREDALA LISTU GRADSKOJ IZBORNOJ SKUPŠTINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime