SNS i SPS na izbore idu odvojeno, stručnjaci kažu – očekivan potez

0
Ceremoniji pocetka radova u Palati Srbija u Beogradu prisustvovali su predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolic i Ivica Dacic, ministri energetike Srbije i Rusije Zorana Mihajlovic i Aleksandar Novak, predsednik Upravnog odbora Gasproma Aleksej Miler i generalni direktor Srbijagasa Dusan Bajatovic. Izgradnja deonice gasovoda "Juzni tok" kroz Srbiju je pocela danas, 24. novembra 2013. zavarivanjem cevi u backom selu Sajkas. (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Dve vladajuće stranke rešile dilemu – na predstojeće izbore izlaze odvojeno, odnosno svaka u svojoj koaliciji. Predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije su rekli da je zajednički odlučeno da neće izaći na jednoj listi. Takvu odluku, politički stručnjaci ocenjuju kao očekivan potez.

Predstojeći parlamentarni izbori u aprilu, po svemu sudeći, ne dočekuju se skrštenih ruku. Najjače vladajuće partije – Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije, odlučile su da na izborima učestvuju odvojeno.

„Osim možda u nekim lokalnim opštinama, odnosno u lokalnim sredinama, na opštinskim izborima, SNS i SPS će ići odvojeno na predstojeće republičke izbore, odnosno u dve liste, a nastavljamo razgovore sa drugim koalicionim partnerima u toku vikenda, u ponedeljak nas čeka sednica predsedništva i sednica glavnog odbora, na kojima će se razgovarati o svim ovim temama“, rekao je potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević.

Inače, dve stranke do sada na izborima nikada nisu učestvovale u zajedničkoj koaliciji. Prvi čovek SPS-a Ivica Dačić, kaže da je u razgovoru sa liderom Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, i ovoga puta zajednički procenjeno, da je odvojeno učešće na izborima dobro rešenje.

„Imajući u vidu ko sve učestvuje na izborima, da nema potrebe da idemo na zajedničku listu, svako će ići samostalno. Socijalistička partija Srbije će nastupati zajedno sa Jedinstvenom Srbijom, a Srpska napredna stranka će imati svoju koaliciju, osim u nekim sredinama gde se proceni da je to potrebno da se ide zajedno na lokalnim izborima“, kaže predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime