SLEDEĆA AKCIJA FILIPA VUKŠE – UREĐENJE STAJALIŠTA NA SMEDEREVSKOM PUTU

0

Sledeća akcija Filipa Vukše i UG “Imamo plan“ je uređenje stajališta.

-Sledeća akcija će biti uređenje određenih stajališta na Smederevskom putu, ali mi kao udruženje građana „Imamo Plan“ još nismo jasno definisali rok za to.
Početkom sledeće godine pokreće se i sajt šalternativa.rs kako bi građani putem njega mogli da prijave svoj komunalni ili saobraćajni problem, bez lutanja po šalterima. Osim toga praviće se statistika rešenih i nerešenih prijava, što predstavlja određeni pritisak na inspekcije. Za sada su sve akcije usmerene na Beograd, rekao je Vukša za Infocentralu.

Filip Vukša ima samo 20 godina i već pet godina bavi se aktivizmom. Njegov život je, do sada, obeležilo buđenje javnih institucija koja su se vremenom postajala sve više lenja. On ne želi da sedi skrštenih ruku i da gleda kako njegov grad sve više propada i to mu daje snagu da se svakodnevno uhvati u koštac sa birokratijom. Njegovo je verovanje da to ne treba svaki pojedinac da radi, ali ako bi svako po malo doprineo, svima bi bilo od koristi.

Udruženje građana „Imamo plan“ čine četiri studenta koji na direktan način pomažu u sređivanju grada Beograda i sve to finansiraju sopstvenim novcem. Na njihovu inicijativu do sada je popravljeno preko 2000 stubova javne rasvete, zasađeno je 2000 sadnica, a propisno je obeleženo preko 2600 stajališta od kojih je 1500 bilo održavano ispod zakonskog minimuma.

Prethodni tekstU NEDELJU JAGODINA GOSTUJE ČUKARIČKOM
Sledeći tekstKANALIZACIJA U DRENOVCU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime