SAŠA JANKOVIĆ: POVLAČIM SE IZ AKTIVNOG POLITIČKOG ŽIVOTA

0

Povlačim se sa mesta predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) i Građanskog bloka (GB) 381 i iz aktivnog političkog života, izjavio je danas dosadašnji predsednik PSG i GB 381 Saša Janković.

On je naveo da to čini jer, kako je naveo, neće da deli ljude koji svi pođednako žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji je oteo državu.

„Srbija je naša zajednička domovina i ja neću biti prepreka najbitnijem cilju. Takođe, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalažu da u tome ne učestvujem“, naveo je Janković, a preneo PSG.

On je kazao da veruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG-a i GB 381, dodajući da oseća krivicu zbog nedostatka rezultata.

„Osećam krivicu zbog nedostatka rezultata, što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah već Srbija opet kreće u krug“, rekao je Janković.

Navodeći da je teško biti trezven i racionalan u vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva, Janković je ocenio da je još teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste.

„Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine. Živela sloboda, živela Srbija“, poručio je Janković.

(Beta, 17.12.2018)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime