Ogroman priliv vozila na graničnim prelazima

0

Na graničnim prelazima već se stvaraju povremene gužve koje se očekuju i ovog vikenda zbog priliva turista. Na Horgošu se čeka sat vremena, a na Gradini na izlazu iz zemlje dva sata, dok se na ulazu u zemlju čeka 30 minuta, prenosi RTS.

Od sinoć je ponovo ogroman priliv vozila sa obe strane srpsko-mađarske granice. Trenutno su zadržavanja oko 60 minuta i na ulazu i na izlazu iz zemlje. U proteklih 12 sati je bila velika gužva na Horgošu. Ušlo je 24.000 putnika u Srbiju u 85 autobusa i 6.500 putničkih vozila.

Ulaz i izlaz je ujednačen – i onih koji tranzitiraju kroz Srbiju, i onih koji se vraćaju sa godišnjih odmora ili domovina.

Velike gužve su i na susednim graničnim prelazima, Horgoš dva i Bački vinogradi. Tamo se čeka oko dva sata da bi se ušlo i izašlo iz zemlje. Koliko se čeka na našim terminalima, toliko je potrebno da bi se stiglo i do mađarskog prelaza Reske.

Gužve će sigurno trajati do nedelje uveče, pa se građanima preporučuje da koriste alternativne granične prelaze, iako će i na tim prelazima biti pojačan saobraćaj.

Prethodni tekstApsolutni pobednik 22. Festivala „Prva harmonika Srbije“ – Nemanja Radosavljević iz Kuršumlije
Sledeći tekstPrevrnuo se traktor prilikom ulaska na skelu, jedna osoba stradala

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime