SAŠA JANKOVIĆ: ODGOVORIĆU JAVNO NA SVA ČANKOVA PITANJA

0

Budući kandidat za predsednika Srbije Saša Janković izjavio je danas da će „sa zadovoljstvom“ odgovarati na sva pitanja koje mu je javno uputio lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak, „ali pred građanima Srbije, a ne pred bilo kojom partijom“.

„Sa zadovoljstvom ću ponoviti svoje stavove ili odgovarati na pitanja o svim temama koje je pomenuo gospodin Čanak, i svim drugim, ali pred građanima Srbije a ne pred bilo kojom partijom“, naveo je Janković u saopštenju koje je pokret Apel 100 dostavio agenciji Beta.

Zaštitnik građana u ostavci je dodao i da ga „čudi“ javni poziv lidera LSV-a, jer je, kako je rekao, sa Čankom već razgovarao o pomenutim temama.

„Predsednik Srbije odgovara građanima koji ga biraju, a ne strankama, bez obzira na to da li ga podržavaju ili ne. Odgovore na pitanja gospodina Čanka, ali i na ostala, građani će uskoro moći da pročitaju na internet stranici Saše Jankovića“, dodaje se u saopštenju.

Predsednik LSV-a Nenad Čanak pozvao je juče buduće predsedničke kandidate opozicije Sašu Jankoviću i Vuka Jeremića na „sastanak o budućnosti Srbije“.

Predsedničkim kandidatima je dostavljen okvirni spisak tema za razgovor, koji je na sednici 22. februara utvrdio Glavni odbor LSV-a. Ta stranka je navela da očekuje od Jankovića i Jeremića da iznesu stav da li prihvataju inicijativu da se onemogući prodaja obradive zemlje strancima, da li bi Srbija trebalo da bude regionalizovana država, šta misle o autonomiji Vojvodine, podržavaju li briselski dijalog, prihvataju li međunarodno priznate granice BiH. LSV od dvojice kandidata očekuje i da čuje prihvataju li stav da Srbija mora da se suoči sa ratnom prošlošću, kakav im je stav o EU i NATO, kao i da li su saglasni sa stavom da u novom ustavu piše da žena ima pravo da odluči o rađanju deteta.

novosi.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime