POSLANICA SKUPŠTINE GRČKE MARIJA CARUHA OBIŠLA JAGODINU

0

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Markovć Palma primio je u Jagodini, državnu sekretarku Ministarstva unutrašnjih poslova Grčke i poslanicu Skupštine Grčke Mariju Kolju Caruhu

3

„Ekonomska saradnja između Srbije i Grčke u poslednje tri, četiri godine je mnogo veća nego ranijih godina. Mi očekujemo da se ta saradnja poveća i da bude na mnogo višem nivou. Trebamo iskoristiti naš geografski položaj kao i luku Solun, jer je morski saobraćaj najjeftniji. Takođe, još uvek su na snazi sankcije koje je Evropska unija uvela Rusiji i obratno i ja pozivam grčke investitore koji su izvozili na prostor bivšeg Sovjetskog saveza da to učine preko Srbije“, izjavio je Dragan Marković Palma, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Državnom sekretarkom ministarstva unutrašnjih poslova i administrativne obnove Grčke, Marijom Koljom Caruhom. „Grčka nije glasala za prijem Kosova u UNESKO i siguran sam da će tako biti ukoliko se ponovo to nađe na dnevnom redu UNESKA“, rekao je Marković i dodao da je Grčka najbolja destinacija za srpske turiste, a za njega, kako je rekao, posle Srbije, to je druga država.

5

CARUHA :
ZA EVROPU KOJU VODE NARODI, A NE BANKE

„ Grčka se od 2009. godine nalazi u teškoj ekonomskoj krizi. Mi smo bili među prvima zagovornici Evropske unije, a sada se pitamo kakva je danas Evropa i kakvu Evropu želimo. Ne želimo Evropu koju vode banke, već Evropu koju vode narodi. Onako kako su je zagovarali oni koji su je započeli“ , istakla je funkcionerka Vlade Grčke.
„ Jagodina treba da bude primer šta je to gradska inicijativa, koja u kombinaciji sa ličnom inicijativom čini čuda. Ono što je veoma važno je da je sa Draganom Markovićem počelo da se razvija jedno prijateljstvo koje će biti dobro i za Srbiju i za Grčku“ , rekla je Caruha, koja je obišla fabrike JELA i FEMAN u Jagodini, kao i industrijsku zonu i turistički kompleks.

4FOTO Nenad Djukić

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime