Saobraćaj u Jagodini otežan, crnovrška sela odsečena

0

Četiri vozila za čišćenje snega sa puteva i dva traktora sa posipačima soli rade neprestano, ali sneg koji pada već satima otežava čišćenje puteva, kaže za Infocentralu direktor JP Uređenje i javno osvetljenje, Boba Tomić.

Sneg koji u Jagodini i Pomoravlju pada neprestano pet sati i povremeno je jakog intenziteta i nošen vetrom stvara kolaps na gradskim ulicama.

„Radimo od 5 sati ujutru bez prestanka. Svi kapaciteti su u pogonu, ali teško je jer sneg neprestano pada. U ovakvoj situaciji važno je da učesnici u saobraćaju koriste lance i zimsku opremu. Ono što očistimo u jednom krugu već iu sledećem ponovo napada. Temperatura je ispod nule pa se ledi, ali posipamo so svuda non stop. Prilazi selima su otežani ali autobusi idu, jedino su crnovrška sela odsečena i tamo ne možemo bar u ovom trenutku da očistimo puteve ali radimo na tome, rekao je Tomić.

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Standard“ čiste ručno, lopatama pešačke prelaze i trotoare na mostovima, dok mašine za čišćenje snega kruže gradom i čiste prilaze javnim ustanovama, bolnicama, školama i administrativnom centru.

Ekipe će čistiti do 21 sat pa ujutru od 5.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime