RUDARI TELIMA BRANE IMOVINU OD IZVRŠITELJA

0

Zbog najave privatnih sudskih izvršitelja da će popisivati imovinu na ime sudskih presuda zaposlenih za smenski rad, rudari rudnika uglja Rembas u Resavici juče su bili spremni da svojim telima zaštite preostalu imovinu preduzeća, potvrdio je predsednik Sindikata Nebojša Milenković i najavio da će zahtevati od ljudi niz vrha drže rešavanje tog problema i isplatu potraživanja.

– Sindikat je sa radnicima napravio živit štit isped kapije da ne dozvolimo sudskim izvršiteljima dalji popis imovine rudnika, ali do toga nije došlo. Od ponedeljka ćemo radikalizovati proteste i pozvaćemo ljude iz vrha države da pomognu u rešavanju problema. Zalažemo se rešavanje problema i isplatu smenskog rada, ali smo pozvali članove sindikata da na taj način više ne naplaćuju potraživanja. Doćićemo u situaciju da nam popišu sva osnova sredstva za rad i nećemo imati sa čim da radimo. Poenta je da advokati žele da naplate svoja potraživanja i zbog toga uvlače radnike – kaže Milenković.

On je dao primer presude od 160 hiljada dinara zbog koje je popisano pet automobila srednje klase u voznom stanju.

– Problem je nastao 2005. godine zbog neplaćanja smenskog rada, rudari su počeli da tuže 2009 godine i sada je dospelo na naplatu. Međutim, ako se nastavi ovakav način naplate potraživanja ostaćemo bez firme i nećemo imati gde da obezbedimo egzistensciju za porodice, istakao je Milenković.

Inače, sudski izvršitelji su u petak popisali vozila, a među njima i sanitet, tako da povređeni radnik nije prevezen do bolnice.

– Zbog sitnih sudskih presuda advokati zahtevaju do rudara da se uđe u postupak popisivanja imovine kako bi se enormno bogatili. Po presudi jednog radnika od 190 hiljda dinara izvšitelji su popisali 300 tona uglja u vrednosti 30.000 evra, navodi on.

Blic

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/575638/ZIVI-STIT-RUDARA-U-RESAVICI-Brane-imovinu-od-sudskih-izvrsilaca

Prethodni tekstSUDAR NA UGLU KRAGUJEVAČKOG OKTOBRA I CRNOVRŠKE
Sledeći tekstVESTI INFOCENTRALE NA 107,4

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime