ROK KAMP ZA DEVOJČICE

0

U avgustu se na Avali održava prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope. Kamp je namenjen devojčicama iz Srbije uzrasta od 10 – 14 godina koje će tokom 7 dana učiti osnove sviranja gitare, bubnjeva, bas gitare i klavijatura i formirati male bendove koji će nastupiti na otvorenoj sceni dečjeg odmarališta „Šuplja stena“ poslednjeg dana kampa, 27. avgusta. Program je neprofitan i organizuje ga grupa mladih u okviru Organizacije za promociju aktivizma i programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX.

Rok kampom za devojčice teži se ka promeni današnje slike na alternativnoj muzičkoj sceni: devojaka i žena na domaćim top listama u rok muzici ima svega 6.5%, kao i da se devojčicama ponudi mogućnost i podsticaj sa kojom se ne sreću tako često jer se gitara i bubnjevi često vide kao “muški instrumenti” a rok, metal, pank i džez kao “muški” muzički žanrovi.

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa SUPERSTE.NET. Prijatelji kampa su Opština Vračar, Disciplina, Rekonstrukcija Ženski fond, i mnogi pojedinci. Za više informacija o kampu pročitajte ceo tekst konkursa za učešće, pišite na [email protected] ili pozovite na 060/3338-160.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime