RODITELJI DECE OBOLELE OD RAKA DOBIĆE BOLOVANJE DO ZAVRŠETKA LEČENJA I 100 ODSTO ZARADE

0

Prema Nacrtu zakona o zdravstvenom osiguranju, koji bi na dnevnom redu Skupštine trebalo da se nađe na jesen, izabrani lekar moći će da otvori bolovanje do 60, a ne do 30 dana kao što je do sada bio slučaj, pišu Večernje novosti.

Bolovanja roditelja dece obolele od raka produžavaju se sa sadašnja četiri meseca na period do završetka kompletnog lečenja tokom kojeg će se isplaćivati 100 odsto zarade.

Kako pišu Večernje novosti, nacrtom zakona definisan je i paket zdravstvenih usluga ili broj i vrste pregleda, analiza i intervencija a regulisano je i uvođenje dobrovoljnog zdavstvenog osiguranja. Ono bi pokrilo usluge koje nisu u obaveznom zdravstvenom paketu.

Uvode se sankcije za neopravdano neodazivanje na skrining preglede – oni koji se ne odazovu ni na treći poziv u jednom ciklusu a ne opravdaju izostanak, gube pravo na lečenje te bolesti o teretu države ali samo ako obole do sledećeg ciklusa pozivanja.

Predloženo je i da tokom boravka van zemlje RFZZ plaća troškove hitne medicinske pomoći pružene u slučaju da pacijent pre odlaska na put nije nabavio potvrdu o korišćenju zdravstvene zaštite. Predviđeno je i upućivanje u inostranstvo radi dijagnostike a ne samo lečenja.

N1

Prethodni tekstNAUČITE DA PRAVITE SVOJE VIDEO IGRE U ŠKOLICI PROGRAMIRANJA „SMILE“
Sledeći tekstZADRŽAVANJE NA GRANICAMA OD 30 DO 120 MINUTA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime