Ristić: I dalje nema nikakvih odgovora od strane paraćinske opštine

0
Ni posle pet dana nema odgovora opštinske uprave na zahtev udruženja „Pridruži se“ za pokretanje građanske inicijative za donošenje nove opštinske odluke kojom bi se opština obavezala na raspisivanje konsultativnog referenduma pre bilo kakvog projekta koji bi mogao da ugrozi životnu sredinu, kaže šredsednik UG „Prdruži se“ Dragan Ristić.
 
Kako je objavljivano na fejsbuk strani udruženja zamenik sekretara skupštine opštine Irena Petrović najpre tri dana nije želela da primi zahtev za pokretanje narodne inicijative, do povratka sa odmora sekretara skupštine Dragane Kostić. Zatim je u ponedeljak zahtev primljen i predstavnicima udruženja je rečeno da će već u utorak dobiti nazad overene primerke odluke za koju treba prikupljati potpise.
 
Međutim, ni do kraja nedelje sekretarka skupštine Dragana Kostić nije overila i vratila primerke odluke kako to nalaže Zakon o lokalnoj samoupravi i Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi.
 
Članovi udruženja su uvereni da je reč o novoj opstrukciji opštinske administracije, budući da je reč o postuku koji ne može da traje duže od petnaest minuta i za koji svakako nije potrebno pet dana za realizaciju.
 
Kako kažu, ako su njihove sumnje tačne, reč je o još jednom dokazu da je na delu opstrukcija institucija koja dovodi do direktnog kršenja ustavnih i zakonskih prava građana.
 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime