POLICAJKE NEĆE SMETI DA NOSE NAPADNE BOJE NA NOKTIMA, LICU I U KOSI

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova donelo je Pravilnik o načinu ponašanja i ličnom izgledu zaposlenih.

Između ostalog, određuje se kako policajci i službenici moraju da se oblače i komuniciraju, ali i kolike brkove i nokte mogu da im, piše „Blilc“.

Kako navodi list, nova pravila ponašanja odobrila je Vlada Srbije, a kada ona uskoro stupe na snagu, službenici će morati da se ponašaju u skladu sa njima, što će im promeniti brojne navike u oblačenju, komunikaciji, estetici…

To se, napominje, posebno odnosi na žene, koje neće moći da koriste fluorescentne i upadljive lakove za nokte, nakit, ali i napadnu šminku.

Pravila za službenice u uniformi su još stroža, pa im se propisuje čak i izgled frizure, koji isključuje šiske, a duga kosa, ako je imaju, mora da bude uvezana, i to gumicom i šnalama neupadljivih boja, napominje „Blic“.

Kada je reč o muškarcima koji, na primer, nose brkove, oni ne smeju da pređu ivicu gornje usne, a ako im je taj estetski detalj pobeleo, pa ga farbaju, to mora da bude samo u prirodnoj boji kose, dodaje list.

Među novim pravilima je i da službenici na radno mesto dolaze u čistoj i ispeglanoj odeći, da na javnom mestu službenik ne može da nosi naočare za sunce upadljivih boja i oblika i uređaje sa slušalicama, kao i da su zabranjeni pirsing i tetovaže na vidljivim delovima tela.

Navodi se i da se po činu mlađi službenik prvi predstavlja starijem, ali ruku pruža tek ako to prvo uradi onaj s višim činom, kao i da se službenici koji se sreću više puta pozdravljaju samo prilikom prvog susreta i prilikom odlaska s posla.

Sve u svemu, 31 članom se definišu mnoge stvari, od kojih neke mogu da se podvedu pod poznavanje bontona, ali i kućnog vaspitanja, zaključuje list.

Prethodni tekstJAGODINA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU
Sledeći tekstNAJKVALITETNIJI BOKS TRENUTNO JE U JAGODINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime