RASPISAN KONKURS ZA „SRPSKO PERO“

0

Savet Svesrpskog književnog festivala mladih pisaca Jagodine i Narodna biblioteka Jagodine raspisali su 32. konkurs za tradicionalnu književnu nagradu „Srpsko pero 2017“. Nagrada „Srpsko pero“ se sastoji od unikatne povelje, novčanog iznosa i umetničke slike, dar Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Jagodini, i biće uručena na završnoj svečanosti, koja će se održati u Jagodini u junu, povodom Vidovdana.

Pravo učešća imaju mladi pisci Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore, do 35 godina starosti, koji stvaraju na srpskom jeziku, rečeno je Tanjugu u Savetu festivala.

Radove bez obzira na žanr (pesma, priča, esej, dramski tekst…) dužine do
deset kucanih stranica treba poslati pod šifrom u tri primerka, najkasnije do 15. maja.

U posebnoj koverti treba poslati rešenje šifre i osnovne bibliofilske podatke, kažu u Savetu.

Radove će ocenjivati stručni žiri sastavljen od književnika Jagodine i Beograda, a osim laureata, na završnoj svečanosti posvećenoj Vidovdanu, učestovaće i najuspešnijih deset učesnika konkursa.

Tada će biti promovisan i zbornika sa 30 najuspešnijih radova pristiglih na ovaj konkurs, rekao je Tanjugu umetnički direktor festivala Bajo Džaković.

U okviru završne svečanosti biće uručena i nagrada za sveukupan doprinos kulturnoj baštini Srbije „Zlatni orfej“ piscu Srbije i „Pomoravski orfej“ najuspešnijem piscu Pomoravlja, napomenuo je Džaković.

rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime