PROTEST BIVŠIH RADNIKA FABRIKE KABLOVA

0

Oko 1.000 bivših radnika Fabrike kablova, prema procenama organizatora, danas se okupilo ispred poslovne zgrade tog preduzeća u Jagodini sa zahtevom za isplatu dugova po raznim osnovama i smenu menadžmenta, navodi Blic.

Oni su u maju prošle godine u okviru socijalnog programa dobrovoljno potpisali rešenja o napuštanju tog preduzeća uz otpremnine. Slučaj Fabrike kablova je do maja u Privrednom sudu u Kragujevcu sa predlogom uvođenja stečaja uz UPPR (Unapred pripreljeni program reorganizacije)

– Sada je završni čin uništavanja fabrike. To mora da se prekine. U roku od nedelju dana generalni direktor Ratko Vučurovič (69) mora da podnese ostavku i da ide u penziju. On nema više šta da traži ovde i mi nećemo sa njim da razgovaramo. Očekujemo da država postavi novi menadžement koji će da vrati radnike na posao. Mašine miruju, a radnici sede gladni kući, dok penzioneri rade u fabrici. To ne može tako dalje da bude – rekao je predsednik sidnikata Sloga Dragan Milanović.

On je zahtevao isplatu svih dugovanja poslodavca prema bivšim radnicima, odnosno spajanje radnog staža, isplatu tri zaostale zarade, nadoknade za putne troškove i svih ostalih dugova.

Fto G.J.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime