RADNICI ITALIJANSKE FABRIKE „ANDREA CONFEZIONI“ U JAGODINI SUTRA U ŠTRAJKU UPOZORENJA

3

U saopštenju koje je Infocentrali dostavio sindikat „Nezavisnost“ navedeno je da će radnici italijanske fabrike „Andrea Confezioni“ održati jednočasovni štrajk upozorenja u utorak 17.novembra. Kako je Infocentrala prva pisala, u ovoj fabrici nezadovoljstvo radnika traje već duže vreme.

„I pored više pokušaja rukovodstva Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva ,,Nezavisnost“ da se sa poslovodstvom „Confezioni Andrea“ uspostavi korektan partnerski odnos, da im skrenemo pažnju da moraju da poštuju radnička i sindikalna prava i da poštuju dostojanstvo radnika koji inače rade za veoma niske plate, odgovor poslovodstva bio je u formiranju sopstvenog sindikata, u jačanju pritiska i pretnji prema članovima Sindikata ,,Nezavisnost“!

O velikom nezadovoljstvu radnika Confezioni Andrea informisali smo i narodnog poslanika i predsednika Skupštine grada Jagodine, gospodina Dragana Markovida Palmu, sa kojim smo nedavno razgovarali o vrlo nekorektnom, osionom i bahatom ponašanju poslovodstva fabrike Confezioni Andrea prema radnicima i nepoštovanju njihovih Ustavom i zakonom garantovanih sindikalnih prava. Takođe smo o odnosu poslovodstva Confezioni Andrea prema radničkim i sindikalnim pravima obavestili i vlasnika matične kompanije u ltaliji i svetsku sindikalnu federaciju „Industri ALL Global Union“ čiji smo punopravni članovi. Uvođenje desetočasovnog radnog vremena a da se pri tome uopšte ne obaveste predstavinci Sindikata ,,Nezavisnost“, stalna pretnja otkazima kroz famozne ,,službene beleške“, ponašanje prema mladim radnicima kao da su oni samo brojke a ne živi ljudi, ponižavajući iznos naknade za topli obrok i regres, izazvali su opravdano nezadovoljstvo radnika koje je kulminiralo najavom jednodačasovnog štrajka upozorenja.

Štrajk upozorenja će biti održan u utorak, 17.11.2015. u vremenu od 14:30 do 15:30 dasova i na taj način ce radnici pokušati da izvrše pritisak i skrenu pažnju poslovodstvu Confezioni Andrea da je za uspešan poslovni rezultat fabrike i za ostvarenje profita, neophodno da se poštuju i elementarna radnička i sindikalna prava, a ne da se prema njima demonstrira gola sila, da im se svakoga dana preti otkazima i da se ugrožava njihovo zdravlje, Granski sindikat industrije, energije i rudarstva ,,Nezavisnost“ pruža svu neophodnu stručnu, pravnu i logističku podršku svojim koleginicama i kolegama iz Sindikata ,,Nezavisnost“ u fabrici Confezioni Andrea, jer oni pripadaju članstvu Granskog sindikata. Na ovaj način pozivamo poslovodstvo fabrike Confezioni Andrea da odmah stupi u pregovore sa predstavnicima Štrajkačkog odbora i predstavnicima rukovodstva Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva ,,Nezavisnost“, kako bi se kroz socijalni dijalog rešavali konflikti i problemi izmedu uprave i zaposlenih“ navodi se u saopštenju koje prenosimo u celosti.

O nezadovoljstvu koje vlada u ovoj fabrici Infocentrala je prva pisala OVDE

Prethodni tekstZAPISI IZ PRIZEMLJA: PETAK 13.
Sledeći tekstSVILAJNAČKA GIMNAZIJA REKONSTRUISANA OD TEMELJA DO KROVA

3 KOMENTARA

  1. Jedno pitanje gospodo robovlasnici:Koliko primaju radnice u Italiji za isti posao?Kolko treba da radi nas radnik da bi VI potrosili poklonjen novac od države Srbije od 6000 evra?Dobili ste besplatno zemljište,6000 evra po radniku,celu infastrukturu za dzabe pa šta želite još!?Naravno da želite da i radnici rade za dzabe.Lokalna samouprava ćuti,država prodaje sopstveni narod.A narod i dalje ćuti i trpi.Pitam se samo dokle!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime