PSG: Zašto Vučić sprečava izručenje Cvetana Vasileva?

0

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da ne vidi nijedan razlog zašto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako je rekao, sprečava srpsko pravosudje da izruči vlastima Bugarske kontroverznog biznismena Cvetana Vasileva, saopšteno je iz PSG.

„Da li je to možda zato što je Vasilev donirao novac ‘Fondaciji Dragice Nikolić’ i time sebi kupio azil u Srbiji“, upitao je Trifunović u saopštenju.

On je dodao da je „Vučić od Srbije napravio raj za kriminalce poput Vasileva, (Sebastijana) Gice i (Jingluk) Šinavatre“ koji se u Srbiji skrivaju od pravosuđa u svojim zemljama i time je označio kao „crno mesto u Evropi“, što je dodatno udaljava od ulaska u Evropsku uniju.

Trifunović je u saopštenju naveo da je Vasilev u Bugarskoj optužen za proneveru novca, dok je u Srbiji „doveo do propasti“ Srpsku fabriku stakla.

Bugarsko tužilaštvo žalilo se Generalnom sekretarijatu Saveta Evrope i Evropskom komitetu za probleme kriminala, zbog toga što Srbija pet godina odbija da izruči Vasileva.

Oni su od predsednika Evropskog parlamenta i Evropske komisije zatražili da procene spremnost Srbije da, kao kandidat za članstvo u EU, primenjuje načela vladavine zakona, navedeno je u saopštenju.

Prethodni tekstSNSN PARA’IN / PAUNOVIĆU ČEMU REVANŠIZAM AKO JE PARAĆIN SLOBODAN GRAD I OAZA DEMOKRATIJE?
Sledeći tekstU Vojvodini sve više obolelih od gripa, razmatra se zatvaranje vrtića i škola

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime