PRVU FABRIKU SKUPOCENOG STILSKOG NAMEŠTAJA ITALIJANI ĆE PRAVITI U JAGODINI!

2

Skupština grada Jagodina i italijanska kompanija “Savio firmini” iz Firence potpisali su danas protokol o izgradnji pogona za proizvodnju stilskog nameštaja.

“Ovo će biti prva fabrika u ovom delu Srbije koja će proizvoditi stilski nameštaj. Ova kompanija izvozi svoj nameštaj u Rusiju i više evropskih zemalja.U  Jagodini će zaposliti između 50 i 60 radnika, a prethodno će početkom marta, 10-tak radnika otići na obuku u Italiju i za taj rad dobiće određenu naknadu. Savio Firmino će proizvodnju najpre započeti u zakupljenoj hali, a grad Jagodina  će im dati u Industrijskoj zoni  hektar zemlje gde će napraviti fabriku  od 2 500 kvadrata“ rekao je Marković na konferenciji za novinare u Skupštini grada i dodao da je ova italijanska kompanija otvorila i svoju kancelariju u Jagodini preko koje će svi zainteresovani moći da dobiju potrebne informacije.

italijani stilski amestaj

Adresa i broj telefona ove agencije biće objavljena na našem sajtu uskoro.

Predsednik jagodinske skupštine je podsetio da se do 10. marta očekuje poseta predstavnika italijanske fabrike za proizvodnju sira i mleka u prahu „Inalpi“. „Na osnovu upitnika koji su nam poslali nakon posete naše delegacije Italiji, siguran sam da će i ova fabrika biti otvorena, čime će biti rešeni problemi poljoprivrednih proizvođača. To će biti prva radostna vest za poljoprivrednike u centralnoj Srbiji i četiri okruga posle više godina, da postoji neka budućnost za porodice koje žive od proizvodnje mleka“ naglasio je Dragan Marković Palma i dodao da se očekuje i dolazak novih italijanskih investitora.

Govoreći o ukidanju dve agencije čiji je osnivač pre 10-tak godina bila lokalna samouprava, Marković je rekao da će CV 22 radnika koji su u njima bili zaposleni, biti poslat u neku od italijanskih fabrika koje rade ili čije se otvaranje uskoro očekuje. „Na taj način pokazujemo pravu štednju, pokazujemo kako može da se uštedi, da niko nema štetu, a  da građani ovog grada imaju korist od toga“, rekao je Marković i najavio da će ubuduće na svim konferencijama za novinare sa italijanskim investitorima uz srpsku biti postavljena i italijanska zastava.

„Italijansku zastavu ćemo postaviti i na zgradu Skupštine grada Jagodina kao simbol privrednih odnosa centralne Srbije,tačnije Jagodine i Italije.Italija zaslužuje postavljanje zastave kao  i italijanski investiori koji imaju povernje u ovaj grad“ rekao je Dragan Marković Palma.

“ Savio Firmino je porodična kompanija, osnovana je 1941. godine i izvozi u manje više celom svetu. Otvaranjem fabrike u Jagodini proširujemo našu proizvodnju i zahvaljujem se gradu Jagodini na podršci i uslovima koje smo dobili.Trudićemo se da sa Jagodinom sve ide na najbolji način “ rekao je nakon potpisivanja Protokola o saradnji vlasnik ove kompanije Gvido Savio.

2 KOMENTARA

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime