Protest zdravstvenih radnika ispred klinike „Laza Lazarević“

0

U toku je protest zdravstvenih radnika ispred klinike „Laza Lazarević“, a za 29. septembar najavljen je i štrajk. Kako kažu zaposleni, štrajk upozorenja je zakazan zbog loših uslova rada i brige za pacijente, kao i zbog mobinga koji, kako kažu, trpe od v.d. direktorke Ivane Stašević Karličić, koja pak ističe da je reč o „neprincipijelnim zahtevima“. 

Sindikati navode da su se obraćali i predsedniku i premijerki Srbije, Ministarstvu zdravlja i Ministarstvu za rad, socijalna i boračka pitanja, prenosi N1.

Stašević Karličić je navela da direktore imenuje Vlada Srbije, kao i da je njihov rad transparentan i proverljiv u interesu zaštite pacijenata.

Između ostalog, zaposleni se žale da stalno menjaju radna mesta, nekad čak i bez radnih naloga, da se premeštaju u kovid sektore i na SOS telefone, ističući da te promene utiču i na same pacijente.

„Premeštanja je bilo tokom kovida, za dobrobit zdravlja građana. Nije bilo lako raditi nekovid i kovid pozitivna lica sa mentalnim smetnjama. Iako je odlukom Vlade bilo moguće dati usmeni radni nalog, nikada ta procedura ovde nije izostala“, kaže direktorka klinike „Laze Lazarević“ i dodaje da ne stoji ni primedba o menjanju terapeuta pacijentima.

 

Foto K1

Prethodni tekstKreni – promeni: Predali smo RTS – u zahteve za organizovanje rasprave o Rio Tintu
Sledeći tekstNestala devojčica (5) u Kladovu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime