Kreni – promeni: Predali smo RTS – u zahteve za organizovanje rasprave o Rio Tintu

0

Predstavnik pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović predao je informativnom programu RTS-a zahtev za organizovanje javne rasprave i debate o kompaniji Rio Tinto.

„Danas smo predali zahtev da se na RTS organizuje javna debata povodom predloga zakona o zabrani rudarenja litijuma i bora, zato što je to javni interes. Predsednik Vučić u poslednje vreme govori o litijumu kao o propuštenoj šansi da Srbija postane bogata država, previđajući činjenicu da će Srbija dobiti samo minorni procenat od rudne rente, dok će u vreme kada svetu preti glad zauvek uništiti najlplodnije poljoprivredno zemljište i “uništiti život većem broju ljudi nego što je prvobitnim planovima planirano” navode u Kreni – promeni.

Manojlović je na konferenciji za novinare ispred zgrade RTS-a rekao da je „Kreni-promeni“ prikupio 38.000 potpisa za narodnu inicijativu i da je obaveza javnog servisa „da izveštava o onome što je interes građana“

„Smatramo da je debatna emisija potrebna i za narodnu inicijativu i u saglasnosti je sa Ustavom i zakonom. Javna reč ne treba da pripada samo političarima i građanskim aktivistima već i stručnjacima“, rekao je Manojlović.

 

Foto fb Kreni promeni

Prethodni tekstVučiću, Dačiću i Palmi – Plaketa Udruženja veterana Srbije i Republike Srpske
Sledeći tekstProtest zdravstvenih radnika ispred klinike „Laza Lazarević“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime