PRIJEM GRAĐANA – MAJKE TRAŽE NOVČANU POMOĆ ZA POLAZAK DECE U ŠKOLU, SVI KOJI TRAŽE POSAO DA POSETE „AUNDE“ KOJI OTVARA JOŠ 400 MESTA

0

Danas je u Skupštini grada Jagodina održan prijem građana na koji se već u prvih sat vremena odazvalo skoro 300 ljudi. Očekuje se da do 18 sati, broj građana koji su želeli da razgovaraju sa predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom i čelnicima gradskih službi, pređe 1.500 ljudi.

DSC_5685„Ranijih godina kao što je poznato svakog petka u mesecu primali smo građane i organizovali prijem, sada to radimo nekoliko puta godišnje. Odlučili smo se da ovaj prijem građana bude organizovan na kraju avgusta jer počinje školska godina i hoćemo da pomognemo roditeljima u obezbeđivanju školskog pribora i svega što je za školarce potrebno. Davali smo od 2.000 do 10.000 dinara porodicama. Oprema za đaka je danas oko 10.000 dinara i želeli smo da bar olakšamo. Odakle nam novac? Poznato je da mi štedimo tamo gde drugi to ne čine, članovi Gradskog veća ne primaju nadoknade, a juče sam razgovarao sa članovima istog tela beogradskih opština koji primaju po 90.000 dinara za tu funkciju. Naši članovi GV ne primaju plate tj. nadoknade za taj posao već 12 godina. To isto ne primaju ni članovi nadzornog odbora, nema putnih troškova, dnevnica i na taj način mi godišnje uštedimo između 8 i 12 miliona dinara koje dajemo građanima i onima kojima je pomoć neophodna“ rekao je Marković.

Među onima koji su došli na prijem bilo je dosta starih ljudi i bolesnih, njima je određen novac za lekove.DSC_5714

„Poznato je i to da bolesne ljude prevozimo do bolničkih ustanova u Beogradu, Kragujevcu i Nišu na razne preglede. U jednom danu imamo od 30 do 45 prijava upravo za ovaj vid pomoći. Angažovan je i autobus i pratnja za bolesne ljude. Imamo manji broj onih koji dolaze za posao u odnosi na raniji period, jer su mnogi našli zaposlenje u jednoj od šest fabrika koje u Jagodini rade. Do kraja godine u fabrici „Aunde“ biće otvoreno još 400 radnih mesta. Očekujemo da u drugoj polovini septembra bude postavljen kamen temeljac za proširenje te fabrike, jer Aunde je potpisnik ugovora sa Mercedesom i snabdevaće ovog auto giganta, sedištima koje proizvodi. Ko je došao da pita za posao. mi smo savetovali da se obrati službi za ljudske resurse fabrike „Aunde“ – dodao je on.

Između ostalog, Marković je istakao da skupština grada pomaže domaćinstva sa sela a jedan od vidova pomoći je besplatan prevoz za đake i penzionere. Među velikim brojem građana koji su došli na prijem, veći deo su bile majke sa decom koja polaze u školu.

DSC_5702„Imam troje dece, dobila sam 10.000 dinara kao pomoć jer jedan sin kreće u prvi razred. Nigde ne radim, brinem o deci i ova pomoć mi je veoma važna. Bez pomoći ne znam kako bih spremila đaka prvaka. Kad god smo se obratili gradu za pomoć, izašli su nam u susret“ kaže Gordana Jovanović iz Jagodine.

Milunka Kostić tražila je prevoz do Niša kako bi operisala kataraktu, a šezdesetpetogodišnji Stanoje Jokić pomoć za lekove koji mesečno iznose oko 4.000 dinara.

 

DSC_5713

PALMA IZDRŽAVA JEDNO OD DVANAESTRORO DECE PORODICE IZ RAČNIKA

Zorica Milenković iz Račnika ima dvanaestoro dece i deset unučadi. Kada je rodila jedanaesto dete, brigu o izdržavanju dečaka preuzeo je na sebe Dragan Marković Palma koji u vreme detetovog rođenje nije bio politički funkcioner. Dečak puni 16 godina, a pomoć Markovića dobijaće do 18.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime