Pridruži se: Priroda i ljudi su ugroženi jer institucije ne rade svoj posao

0
Borba za zdravu životnu sredinu je i borba za pravo građana da se čuje njihov glas i uvaži njihovo mišljenje. Zato UG „Pridruži se“ pokreće građansku inicijativu da opština preuzme obavezu da se pre sprovođenja bilo kog projekta koji može ugroziti životnu sredinu sprovede konsultativni referendum na teritoriji na koju će takav projekat uticati.
„Danas su ugrožena sela u podnožju Babe, jer inistitucije ne rade svoj posao, nadležni okreću glavu i pored jasnih dokaza da se krši zakon, a već sutra će biti ugroženi građani u nekom drugom delu opštine.
Hajde da sistemski rešimo ovakve probleme. Da uverimo opštinske institucije da želimo da budemo pitani. Da se čuje naš glas i da oni koji donose odluke budu u obavezi da pitaju građane za mišljenje pre glasanja na sednici skupštine ili opštinskog veća.
Pripremili smo predlog odluke, danas smo konačno uspeli da predamo inicijativu opštinskoj administraciji i uskoro ćemo pokrenuti peticiju podrške pravu građana da budu pitani o odlukama koje se tiču vazduha koji dišemo, vode koju pijemo i zemlje kojom gazimo i koja nas hrani. Istovremeno, predlogom odluke tražimo zaustavljanje svih sličnih projekata, uključujući novi kamenolom na planini Baba, o kojima građani prethodno nisu bili konsultovani, što je lako izvodljivo na taj način što će se staviti van snage odluka o izradi PDR kamenoloma i zaustaviti izmena Prostornog plana do sprovođenja referenduma u selima Plana, Lešje, Donja Mutnica i Klačevica.
Podržite ovu inicijativu koja je u interesu svih nas, pridružite se i pomozite meštanima sela u podnožju Babe, jer tako pomažete svima koji bi već sutra mogli biti u sličnoj situaciji“ navode u ovom udruženju. 
 
 
 
 
 
Prethodni tekstJAGODINA PRESTONICA ŽENSKOG RUKOMET U SRBIJI – ŠESTI TROFEJ ZAREDOM
Sledeći tekstKamion sa stokom zapalio se na auto putu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime