JAGODINA PRESTONICA ŽENSKOG RUKOMET U SRBIJI – ŠESTI TROFEJ ZAREDOM

0

Rukometašice Jagodine odbranile su trofej Superkupa Srbije i to je šesta titula u nizu, što potvrđuje dominaciju ovog kluba u domaćem ženskom rukometu i opravdava epitet da je Jagodina prestonica tog sporta. Od prvenstva 2019. godine Jagodinke su osvojile sve titule i trofeje.  U utakmici Superkupa ŽORK Jagodina – Naisa 32:15 (19:8).

-Jagodina je nekoliko godina unazad najbolji srpski klub, posvećeni su rukometu. Imaju izuzetnog trenera, u kontinuitetu radi sa ekipom što je od ogromnog značajan, nažalost ne mogu svkae godine da sačuvaju istu postavu, pa bi samim tim bili jači. Vidim da i sa novim igračicama, koje se vrlo lako uklapaju u sistem trenera Markova postižu vrhunske rezultate. Jagodina je i u staroj Jugoslaviji bila u vrhu rukometa, kazala je predsednica RSS Milena Delić, je dodelila medalje i trofej ŽORK Jagodina..

Najbolji srpski rukometni trener Dragan Markov zahvalio se svojim i igračicama na pobedi, Naise na fer igri.

-Daleko je to još odigre koju želimo I možemo ove sezone. Ekipa je nova i podmlađena, treba još puno rada da bi sve bilo na svom mestu. Trofej Superkupa je velika stvar za nas da bi na miru nastavili da radimo, igramo u prvenstvu I kroz prvenstvo gradimo formu i dalje osvajamo titule, rekao je Markov.  

Najbolja igračica utakmice Superkupa je Jelena Gojković iz Jagodine.

-Osvojili smo sve i svake godine je to cilj. I za ovu sezonu smo se spremali, jako trenirali. Uspeh ne može da izostane kada se dobro radi. U utakmicu smo maksimalno ušli, fokusirani na pobedu, to je rezultat pokazao, bile smo dominantne tokom celog meča. Zadovoljna sam početkom sezone, jer smo osvojili već dva trofeja Svesrpski kup i Superkup. U subotu počinje ligaški deo, mislim da ćemo tako nastaviti I u narednim utakmicama, kazala je Jelena i dodala da su Grad Jagodina i predsednik skupštine Dragan Marković Palma omogućili najbolje moguće uslove za ostvarenje ovakvih rezultata.   

ŽORK JAGODINA – ŽRK NAISA 32:15 (19:8)

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime