OSTALO JOŠ MALO VREMENA ZA DIGITALIZACIJU, U NAREDNIH MESEC DANA JAGODINA SE ISKLJUČUJE!

2

Pripreme za digitalizaciju u Srbiji uveliko traju, s obzirom da pomenuti proces mora biti okončan do 17.juna ove godine. Svi oni koji prate televizijski program putem krovnih i sobnih antena moraće da nabave video set boksove, koji vrše pretvaranje analognog u digitalni signal, ili će u protivnom ostati bez mogućnosti praćenja tv programa.
crveni_dzin_logo Jedan od distributera pomenutih uređaja je i „Džin solušn” iz Jagodine, čiji vlasnik Saša Milojević apeluje na građane da se na vreme informišu i nabave potrebnu opremu.
– Naš region je prvobitno bio predviđen za isključenje 28.februara, ali će taj termin zbog nekih tehničkih poteškoća biti prolongiran neko vreme. U svakom slučaju u narednih mesec – dva izvršiće se gašenje analognog signala sa predajnika na Crnom vrhu, tako da će svi korisnici koji prate televizijski program preko krovne antene, što je karakteristično za seoska i prigradska područja, ostaće bez signala ukoliko ne kupe video seto boksove. Mi smo jedan od zvaničnih distributera te opreme sa našim dobavljačem ,,Kimtekom“ koji direktan uvoznik tih uređaja. Njihova cena se kreće od 3300 do 3700 dinara, što određuje specifikacija uređaja, odnosno pojedini uređaji imaju ulaz samo za skart ili za činč, a ovi skuplji imaju ,,LCD“ panel putem koga može da se prati vreme, kao i ulaze za skart, činč i „ha-de-mi”. Pored toga potreban je i kabl za povezivanje tih uređaja i televizora, što je još nekih trista dinara preko ove cene, kaže Milojević.
On ističe da su ljudi iz „Džin solušna” već obišli neka prigradska naselja, snimili situaciju na terenu i kostatovali da kod mnogih postoji potreba za tim uređajem.
– Pojedina domaćinstva imaju po dva – tri televizora i za svaki televizor u kući je potreban poseban uređaj, što svakako u ovim vremenima nije mali izdatak, pa se mnogi žale da nisu u mogućnosti da to isfinansiraju odjednom. Mi planiramo da pred samo gašenje analognog signala obiđemo ponovo ta područja i ponudimo prodaju na licu mesta, a uz to i besplatnu montažu. Montaža je relativno jednostavna za korisnike računara i računarske opreme, odnosno za one koji se bave tehnikom to je trivijalna stvar, međutim na selu ima dosta staračkih domaćinstava i njima je svakako potrebna tehnička pomoć oko montaže, zaključuje Milojević.
Iz „Džin solušna“ apeluju na građane da ne čekaju poslednji trenutak i kupe uređaje pre gašenja signala kako ne bi ostali u mraku, odnosno bez mogućnosti da prate televizijski program. U tu svrhu je ova jagodinska firma odštampala i flajere kako bi upoznala građane sa svim onim što donosi skorašnja digitalizacija i kako bi je oni dočekali apsolutno spremni.
063 617 283

035 244 036

foto A.Dobrosavljević

2 KOMENTARA

  1. Kada vec pisete o tome pisite ali prvo proverite.
    Gasenje analognog signala na nasem Crnom Vrhu je odlozeno zbog postavljanja novog antenskog stuba koji bi trebao biti zavrsen tamo do kraja aprila.
    Zvanicno gasenje je predvidjeno za 1.06.2015 , taj zvanican podatak mozete naci na sajtu etv.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime