PREMINUO LEKAR KOME SE SUDILO ZA SMRT JELICE PANIĆ

0

Anesteziolog Bratislav Stamenković, kom se sudilo za smrt pacijentkinje Jelice Panić (25) iz Paraćina, koja je pre deset godina preminula tokom ginekološke intervencije u privatnoj bolnici „Beoklinika“, preminuo je nakon duge i teške bolesti, preneli su mediji. Njegovom smrću stavljena je tačka na ovaj višegodišnji postupak, jer je tužilaštvo prethodno odustalo od krivičnog gonjenja druge dvojice lekara – interniste Dragana Stanojevića i ginekologa Miodraga Stanića.

Vest o smrti Jelice Panić odjeknula je u medijima 2010, u trenutku kada se javnost još uvek živo sećala slučaja njene imenakinje Jelice Radović (19), koja je četiri godine ranije takođe preminula od posledica lekarske intervencije u privatnoj bolnici “Decedra”.

Panićeva je u junu 2010. došla u Beograd kako bi joj ugledni ginekolog dr Stanić obavio intervenciju uklanjanja ranice na grliću materice koju su joj konstatovali lekari u Paraćinu. Tokom intervencije u njegovoj privatnoj klinici “Beoklinika”, koja se nalazila u Ulici vojvode Stepe, ona je upala u komu, a nakon što je sa teškom kliničkom slikom prebačena na VMA, nakon devet dana je preminula, prenosi Nova.rs.

Prethodni tekstPOSLE TRI DECENIJE POČELA MODERNIZACIJA PROIZVODNjE U JAMSKIM RUDNICIMA UGLJA
Sledeći tekstNAČELNIK POLICIJE SVILAJNAC GRUBO KRŠI ZAKON? MEŠANJE U IZBORNI PROCES?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime