NAČELNIK POLICIJE SVILAJNAC GRUBO KRŠI ZAKON? MEŠANJE U IZBORNI PROCES?

1
Danas je nekoliko građana Svilajnca koji podržavaju jednu izbornu listu pozvano na informativni razgovor u prostorije Policijske stanice Svilajnac.
“Ovo nas uopšte ne čudi jer ceo grad zna da načelnik lokalne policije već danima sa “stranačkim koordinatorom” u jednom svilajnačkom restoranu vodi izbornu kampanju, sprečava policijske službenike da reaguju na političke ucene, ignoriše pojavu kriminalaca u džipovima sa beogradskim tablicama, a sada i otvoreno vrši pritisak na simpatizere jedne izborne liste. Jasno je da se ovde ne radi o bilo kakvom sprovođenju zakona. Naprotiv, visoki policijski službenik svilajnačke policije stavio se u službu jedne političke opcije i koristi predizbornu tišinu kako bi promenio volju građana. Pozivam sve ljude koje policija, na osnovu “anonimnih prijava”, zastrašuje i privodi na razgovor da nam dostave zapisnike, a mi ćemo odmah obavestiti unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije kako bi ovo sramno kršenje zakona i izbornog procesa bilo ispitano i sankcionisano. Ministarstvo mora što pre da zaustavi samovolju lokalnog načelnika policije, jer on grubo krši izborni proces i dovodi u pitanje regularnost izbora ne samo na lokalnom, već i na republičnom nivou”, izjavio je Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac.
Milanović očekuje hitnu reakciju nadležnih.
Prethodni tekstPREMINUO LEKAR KOME SE SUDILO ZA SMRT JELICE PANIĆ
Sledeći tekstIZBORE PRATE CESID, CRTA, OFID, GRAĐANI NA STRAŽI I DRUGI

1 KOMENTAR

  1. To u našoj western državi ništa nije čudo. Kad se za ubistvo dobijaju nanogice, šta da ae očekuje!? Mi smo u proseku vrlo neinteligentni na žalost i ne zaslužejujemo ništa bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime