NAČELNIK POLICIJE SVILAJNAC GRUBO KRŠI ZAKON? MEŠANJE U IZBORNI PROCES?

1
Danas je nekoliko građana Svilajnca koji podržavaju jednu izbornu listu pozvano na informativni razgovor u prostorije Policijske stanice Svilajnac.
“Ovo nas uopšte ne čudi jer ceo grad zna da načelnik lokalne policije već danima sa “stranačkim koordinatorom” u jednom svilajnačkom restoranu vodi izbornu kampanju, sprečava policijske službenike da reaguju na političke ucene, ignoriše pojavu kriminalaca u džipovima sa beogradskim tablicama, a sada i otvoreno vrši pritisak na simpatizere jedne izborne liste. Jasno je da se ovde ne radi o bilo kakvom sprovođenju zakona. Naprotiv, visoki policijski službenik svilajnačke policije stavio se u službu jedne političke opcije i koristi predizbornu tišinu kako bi promenio volju građana. Pozivam sve ljude koje policija, na osnovu “anonimnih prijava”, zastrašuje i privodi na razgovor da nam dostave zapisnike, a mi ćemo odmah obavestiti unutrašnju kontrolu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije kako bi ovo sramno kršenje zakona i izbornog procesa bilo ispitano i sankcionisano. Ministarstvo mora što pre da zaustavi samovolju lokalnog načelnika policije, jer on grubo krši izborni proces i dovodi u pitanje regularnost izbora ne samo na lokalnom, već i na republičnom nivou”, izjavio je Predrag Milanović, predsednik Opštine Svilajnac.
Milanović očekuje hitnu reakciju nadležnih.

1 KOMENTAR

  1. To u našoj western državi ništa nije čudo. Kad se za ubistvo dobijaju nanogice, šta da ae očekuje!? Mi smo u proseku vrlo neinteligentni na žalost i ne zaslužejujemo ništa bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime