PREMINUO DUŠAN TRIFUNOVIĆ ( 1948 – 2020. )

0

U Jagodini je u 73.godini preminuo doajen jagodinskog i pomoravskog novinarstva Dušan Trifunović. Rođen je 1948.godine u Jagodini, gde je završio osnovnu školu i Gimnaziju ,,Svetozar Marković“. Studirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Bio je dugogodišnji urednik Radio Jagodine i Televizije Palma plus.

U Radio novinsku ustanovu ,,Novi put“ u Jagodini dušan Trifunović dolazi 1972.godine, gde je najpre radio kao spiker na programu Radio Jagodine, a zatim kao novinar i urednik političke rubrike. Bio je veoma cenjen kao voditelj informativnih emisija i festivalske hronike ,,Dana komedija“. Takođe, Trifunović je radio direktne radio prenose mečeva Boks kluba ,,Kablovi“ u vreme kada su popularni ,,vukovi“ bili u samom vrhu jugoslovenskog boksa, koji su imali izuzetno veliku slušanost.
Glavni i odgovorni urednik Radio Jagodine postaje 1978.godine. odakle sredinom osamdesetih godina odlazi u Socijalistički savez radnog naroda. Od 1997.godine postaje glavni i odgovorni urednik jagodinske televizije ,,Palma plus“, gde je do penzionisanja vodio brojne političke i informativne emisije. Pamte se  se njegove   emisije koje je vodio i uredjivao  Politikon, onda emisija Kogito Ergo i svakako njegovog izveštavanja tokom Nato bombardovanja.U svojoj karijeri Trifunović je u jagodinskom i pomoravskom novinarstvu ostavio dubok trag.
Sahrana Dušana Trifunovića biće obavljena u ponedeljak, 16.novembra u 14,30 na Gradskom groblju u Jagodini.

Prethodni tekstU SVILAJNCU JOŠ 16 INFICIRANIH
Sledeći tekstNove mere od utorka 17. novembra

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime