PREMINUO DR VASA TODOROVIĆ – STOMATOLOG I PRVI DEMOKRATSKI PREDSEDNIK SO JAGODINA

0

DR VASILIJE TODOROVIĆ 
28.02.1943 – 08.04.2020.
Prošle srede u 77.godini, u Jagodini je preminuo poznati stomatolog i nekadašnji predsednik Skupštine opštine Jagodina dr Vasilije Todorović.
Vasilije Todorović je rođen 28.februara 1943.godine u Međureču kod Jagodine. Četvororazrednu osnovnu školu je završio u rodnom selu, a kasnije školovanje nastavio u Jagodini, gde završava i gimnaziju. Posle završene gimnazije, studirao je i diplomirao na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, gde je kasnije i specijalizirao oralnu hirurgiju. U Medicinskom centru u Jagodini je radio od 1969.godine, gde je u jednom periodu obavljao i dužnost načelnika Stomatološke službe. Početkom devedesetih godina prošlog veka otvorio je privatnu stomatološku ordinaciju u Jagodini. Pored višedecinijskog bavljenja stomatologijom, Vasilije Todorović je uvek bio posvećen svom domaćinstvu u Međureču i poljoprivredi, o čemu najbolje svedoči podatak da je 1987.godine bio prvak SFRJ u proizvodnji suncokreta.
U politiku se uključuje 1992.godine kada postaje član Srpskog pokreta obnove, nakon čega ga DEPOS kandiduje za odbornika u SO Jagodina u izbornoj jedinici u Međureču. Na lokalnim izborima krajem 1996.godine u Jagodini pobedu odnosi koalicija ,,Zajedno“, a u februaru 1997. godine dr Vasilije Todorović postaje predsednik Skupštine opštine. Funkciju predsednika Skupštine opštine Jagodina Todorović je obavljao oko godinu dana.
Vasilije Todorović je bio demokrata po ubeđenju, posvećen supruzi Ljiljani i ćerkama Katarini i Margareti. Bio je vatreni navijač ,,Crvene zvezde“ i veliki zaljubljenik u konjički sport. Ostaće upamćen kao vrhunski stomatolog i prvi predsednik SO Jagodina posle Drugog svetskog rata koji nije pripadao levom bloku, kao vredni domaćin i čovek koji je živeo mirnim porodičnim životom.
Dr Vasilije Todorović je sahranjen na Gradskom groblju u Jagodini, u četvrtak – 9.aprila u prisustvu najbližih članova porodice, rođaka, kolega i prijatelja.

 

Prethodni tekstU POŽARU U JAGODINI UNIŠTENO 13 VOZILA, POMOĆ PRUŽILE USTANOVE SVILAJNCA, REKOVCA
Sledeći tekstJAGODINA ODALA POČAST DR MIODRAGU LAZIĆU (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime