Predata lista – Ivica Dačič premijer Srbije

0

Republickoj izbornoj komisiji veceras je predata lista koalicije Socijalistticka partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije sa preko 20 000 potpisa podrske gradjana Srbije. Lista je predata u prisustvu predsednika ovih stranaka Ivice Dacica, Dragana Markovica Palme i Ivana Karica.

„Veoma sam zadovoljan time sto nikada brze nismo sakupili potpise i predali listu. To me posebno raduje i to je jedan dokaz da postoji veliki elan i energija sirom Srbije u ocekivanju pocetka predizborne kampanje. Pored toga sto na predsednickim izborima podrzavamo Aleksandra Vucica, na svim ostalim izborima nasa koalicija nastupa samostalno. Nasa lista se zove „Ivica Davic – premijer Srbije“, a nasa lista na nivou Beograda se zove „Ivica Dacic premijer Srbije – Toma Fila gradonacelnik Beograda“.

Mi izlazimo sa svojom politikom i personalizacijom onoga o cemu mi pricamo. Ja sam sve u svom zivotu radio za Srbiju, Srbija je za mene zauvek posebno opredeljenje i sve cu uciniti da zastitim drzavne i nacionalne interese. To je nesto sa cim mi izlazimo. Ovo nisu samo izbori za predsednika Republike, vec i za parlament, odnosno za Vladu Srbije. Na nasoj listi se nalaze Jedinstvena Srbija Dragana Markovica Palme, Zeleni Srbije koje vodi Ivan Karic, zatim niz uglednih imena, a odmah iza mene i Dragana Markovica Palme nalaze se mladi ljudi, a na listi su dr Vladimir Djukic direktor KBC „Dragisa Misovic“, zatim junak borbe protiv kovida Natasa Bogunovic glavna sestra u KBC „Dragisa Misovic“, pukovnik Zoltan Dani koji je oborio F117 u Budjanovcima, predsednik Saveza penzionera Srbije Andrija Savic, nasa rukometna legenda Ratko Nikolic, zatim predstavnici raznih borackih udruzenja, kao i udruzenje „Nasa Drina. Mi danas posle potvrde nase izborne liste idemo u izbornu kampanju. Sta je nasa izborna kampanja? Izborna kampanja je u tome sto svi znaju da mi stojimo postojano, da nasi stavovi se ne menjaju, nasa dva temeljna principa politike su Srbija iznad svega i socijalna pravda, odnosno pravda za svakog coveka. I zato idemo sa imenom. I neka i ostali isto punude, pa da se takmicimo. Ocekujem veoma dobar rezultat. Videcemo se ovde u RIK – u kada budemo podnosili kandidaturu za naseg zajednickog predsednickog kandidata Aleksandra Vucica, ali veoma je vazno da kazem da SNS ima svoju listu sa svojim koalicionim partnerima, a SPS i Jedinstvena Srbija ima svoju listu“ izjavio je predsednik SPS Ivica Dacic.

Naprednjaci su prvi prikupili potpise i predali listu za parlamentarne izbore „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“. Potpise su predali potpredsednica stranke Ana Brnabić, u društvu prve na listi Danice Grujičić, glumca Lazara Ristovskog i drugih. 

Prethodni tekst„Srpsko narodno kolo“ iz Jagodine na osmim susretima veterana u Kraljevu
Sledeći tekstU Glogovcu pronađena beživotna tela oca i sina

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime