PRAZNIK SPORTA U JAGODINI – PRVI ULIČNI MARATON U SRBIJI

0

U Jagodini se održava prvi ulični maraton u Srbiji, na kome učestvuje više od 2.000 trkača iz Srbije i inostranstva, među kojima je i najbolja srpska trkačica Olivera Jevtić. Po veoma lepom vremenu maraton prati oko 10.000 gledalaca a prisustvuju i brojni bivši istaknuti atletičari Srbije i bivse Jugoslavije.

1

Maraton se održava pod motom „Svi smo mi pobednici“, a uz takmičare iz Srbije u maratona i polumaratonu učestvuju takmičari iz Švajcarske, Poljske, Rusije, Rumunije, Bugarske, Kenije i zemalja bivše SFRJ: Bosne i Hercegvine, Makedonije i Hrvatske.

6

Najviše prijavljenih je za maraton koji se trčati na 42,195 kilometara i za polumaraton na 21 kilometar, više od 600 takmičara. U isto vreme, kada i maraton krenula je i trka zadovoljstva, na pet kilometara.

910Osim maratona, polumaratona i trke zadovoljstava, održava se još 10 trka, trče deca vrtića, osnovnih i srednjih škola.

Nagradni fond maratona je 3.100, 2.200 i 1.300 evra a plasman se određuje po neto vremenu učesnika, stoji na sajtu Jagodinskog maratona.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime