Povratnik iz Amerike podneo prijavu za iznudu i lažno prijavljivanje, on i supruga meta organizovanog pritiska

2

Čedo Zdjelar je povratnik iz Amerike koji je sa suprugom, inače Beograđankom, kupio par nekretnina u Jagodini i odlučio da tu nastavi život. Nije se nadao da će doživeti neprijatnost od pojedinaca, zbog koje mu je ugroženo zdravlje.

Priča počinje 1.avgusta kada je Čedo Zdjelar automobilom krenuo preko jednog od nadvožnjaka i zakačio bankinu. Zaustavio se, izašao iz vozila, konstatovao je da mu se probušila guma i odjednom je pao u nesvest, usled, kako će kasnije utvrditi medicinska služba Hitne pomoći, sniženog pritiska i pada šećera. Dok je ležao u jarku, naišao je biciklista koji mu je ukazao pomoć, pozvao policiju i Hitnu. 

„Ja sam zahvalan biciklisti na pruženoj pomoći u tom momentu, ali naše muke počinju kasnije i to je samo uvod u maltretiranje koje smo preživeli. Par dana posle tog događaja došao je komšija da mi pokaže fotografije i šta je sve taj biciklista izneo – kako sam mu ja naneo telesne povrede, kako sam ga udario kolima, kako sam ga psovao, vređao i tad počinju muke. Navodno je podneo krivičnu prijavu protiv mene, pretio nam je advokaticom, tražio novac. Mi smo mu neki novac dali u znak zahvalnosti što je pomogao, ali to je očigledno bilo nedovoljno. Noću u 1, 2 slao je poruke, slao nam navodno neke zakone, pa kako je njemu Ministarstvo poslalo zakone koje sam ja navodno prekršio, svašta se dešavalo. Slao nam je fotografije svoje ćerke kako bi nas valjda uverio da je on porodičan čovek i da ne iznuđuje novac nego eto, da mu platim što sam ga kolima povredio a ja nikoga nisam povredio. Moj auto ima kameru koja je snimila ceo događaj. Onda je sve to dobilo novu dimenziju kada nas je jednog dana pozvao muškarac koji se predstavio kao policajac i vršio pritisak na mene, dva sata nas je maltretirao telefonom. Mi smo tada bili u Vrnjačkoj Banji, takav strašan pritisak sam doživeo da nisam mogao da vratim kola i da nas dovezem u Jagodinu, nego sam posle neprospavane noći zvao šlep službu da doveze kola. Pritisak na nas se nastavio, pitali smo koliko para treba da bi nas ostavio na miru i prestao da nas maltretira. Odlučili smo se da podnesemo krivičnu prijavu za iznudu i lažno prijavljivanje, priča Zdjelar.

 

Čedo je dugo radio u Americi. U kupovinu nekretnina u Jagodini izdvojio je značajna sredstva ali kako kaže, nije naišao na dobar odnos pojedinaca prema njemu. Gordana je Beograđanka koja sve ovo potvrđuje ali naglašava da su imali izuzetno dobru komunikaciju i topao prijem među pojedinim lekarima, advokatima. Čedo i Gordana Zdjelar nadaju se da će ih institucije zaštiti od, kako kažu organizovane grupe koja ih maltretira već 20 dana i da će osoba koja se prema njegovom mišljenju predstavljala kao policijski službenik, biti procesuirana. Takođe, dodaju da ovakvo ponašanje pojedinaca baca ružno svetlo na Jagodinu, ali se nadaju da će njihovim mukama doći kraj i početi lepši period života u Jagodini.

Prethodni tekstPalma: Srbija ima veliko poverenje u Vučića kome nikada nije bilo teže
Sledeći tekstU poslednjih 12 godina, od strane partnera ili člana porodice ubijene 353 žene

2 KOMENTARA

  1. Našao je crkvu gde će da se moli… Ja krenuo iz Jagodine auto putem prema Beogradu, i naletim na leš kučeta, koje je neko par minuta pre tog naletanja, već zgazio. Tom prilikom mi se polomi zadnji branik na autu. Posle pozivanja policije da izađu na uviđaj, sam morao još 3x da zovem, jer prebacuju nadkežžnost sa jednih na druge. Na kraju, kada su došli, su mi pripretili, kako je to moja odgovornost i kako je leš psa na auto putu prepreka

  2. I tu prepreku sam MORAO da izbegnem, odnosno da se orilagodim uslovima vožnje, iako nije bilo nijednog znaka da postoji prepreka na putu!!! Sve u svemu, dobro da mene policija nije kaznila zato što mi je leš psa oštetio auto.
    Neće Đura da se ljuti na tebe zato što te je tukao… Wellcome to Serbia

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime