KOKANU MLADENOVIĆU KRIVIČNA PRIJAVA

0

Nakon otkazivanja predstave Koštana u kojoj je glavnu ulogu trebalo da ima Božo Vrećo, reditelja Kokana Mladenovića je po povratku iz Rumunije sačekala i krivična prijava zbog rušenja ustavnog poretka, i to sve zbog jednog intervjua.

Intervju pod naslovom „Ovo zlo mora biti ugušeno u krvi, ’90-te su došle na naplatu“ je već zaslužio jedno novinarsko pitanje upućeno premijeru, a sada i krivičnu prijavu. I to, ni manje ni više, nego za rušenje ustavnog poretka.

Zoran Đuričić koji je prijavu i podneo kaže da je to učinio iz ličnih razloga, ali nije želeo da o tome govori pred kamerama, a ni telefonskim putem. Kako kaže, štiti ga zakon o zaštiti uzbunjivača.

Mladenović, s druge strane, tvrdi da je reč o još jednoj vrsti pritiska, da polako klizimo u totalitarizam, i ne smatra da stavovi mogu da sruše ustavni poredak.

„Mislim da je Srbija već sama po sebi uništena i ponižena zemlja. Zemlja bez morala, zemlja rijaliti programa, zemlja svakolike estrade i kriminala. Taj poredak ne postoji da bi se srušio, niti se poredak može rušiti na ulici, kao što sam rekao“, smatra reditelj Kokan Mladenović.

On dodaje i da je posao zaposlenih u kulturi da ukazuju na ono što ne valja.

„Zaprepašćuje me što ja upravo mislim da bi radnici od kulture morali da imaju mnogo protiv tretmana u ovoj zemlji, opšte nekulture u kojoj živimo, jednog ogromnog zabrinjavajćeg jednoumlja u kome živimo“, kaže on.

Nastavak priče sledi u utorak za kad je predvidjeno saslušanje. Za kršenje tog člana ustava predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina.

Izvor: N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime