POTVRĐENA PRESUDA UBICI TIJANE JURIĆ – 40 GODINA

0

Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je kao neosnovanu žalbu branioca Dragana Đurića i potvrdio presudu Višeg suda u Subotici kojom je on osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Tijane Jurić (15).

Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi, te da su neprihvatljivi navodi žalbe branioca o smanjenoj uračunljivosti okrivljenog i uticaja priznanja na visinu kazne, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Novom Sadu.

Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je prvostepeni sud pravilno okrivljenom izrekao kaznu zatvora u trajanju od 40 godina, smatrajući da je takva kazna nužna mera za ostvarivanje svrhe kažnjavanja i postizanja kako opšte, tako i specijalne prevencije. Okolnosti i način izvršenja krivičnih dela, ukazuju na takav bestijalni zločin da je neophodno izreći najstrožiju kaznu koje naše krivično zakonodavstvo predviđa za teško ubistvo.

Sud je u presudi naglasio brutalnost i agresivnost okrivljenog, kao indikator stepena bezobzirnosti okrivljenog spram maloletnog uzrasta i bespomoćnosti oštećene.

Blic

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime