Poskupljuje putarina

0
Jagodina, 30. juna 2018.- Na medjunarodnom autoputu Beograd - Nis, na "koridoru 10" kroz Pomoravlje danas JE znatno pojacan saobracaj, ali nema guzve ni zastoja, receno je Tanjugu u Odelenju Saobracajne policije Policijske uprave u Jagodini. FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC/ nr

Vlada Republike Srbije predložila je poskupljenje putarina od 12 procenata, što će značajno poskupeti ukupan put od severa do juga Srbije, pogotovo onima koji kreću ka Makedoniji i Grčkoj kolima.

Viša cena primenjivaće se kada poslanici Skupštine Srbije usvoje Predlog zakona o izmeni Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara.

Taj predlog Vlada Republike Srbije usvojila je na poslednjoj sednici i uputila u Skupštinu Srbije po hitnom postupku, kao hladan tuš pred vrelu letnju sezonu. U obrazloženju Predloga navodi se da je trenutna visina putarina navodno niža od realne vrednosti i da je poslednje poskupljenje bilo 7. januara 2017. godine, kada je kilometar za I kategoriju iznosio 3,64 dinara. Putarina od Novog Sada do Beograda umesto 210 dinara, koštaće 235 dinara. Od Beograda do Subotice, umesto 560 koštaće 627 dinara.

Prethodni tekstDžipom prelazio preko nezavršene trim staze, uništio radove
Sledeći tekstVelika Morava nosi velike količine smeća – od bele tehnike do uginulih svinja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime