I švedski ambasador i direktor Rimastera zadovoljni saradnjom sa Paraćinom

0

Ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji Jan Lundin, tokom posete u petakParaćinu povodom realizacije velike investicije kompanije „Rimaster“ u tom gradu, izjavio je da Švedska već ima investicije u Srbiji i da je „Ikea“ uložila dosta u svoju novu robnu kuću na jugu Beograda.

– Ta investicija se razvija i dalje, a najveće svetsko preduzeće za pakovanja „Tetrapak“ već decenijama vrlo uspešno posluje u Gornjem Milanovcu. Sada i „Rimaster“, veoma uspešno preduzeće u metalnoj industriji, ulaže u Paraćin, i mi to pozdravljamo i želimo da vidimo još više investicija u Srbiji sa švedske strane. Srbija se potrudila da danas bude privlačna za investicije. Mi znamo da ovde postoji obrazovana radna snaga, da su plate, nažalost, dodao bih, konkurentne, da ima dovoljno stabilnosti da preduzeća mogu da znaju kakva su pravila i da je dogovor – dogovor, a to je sve što švedska preduzeća traže – kazao je ambasador, i dodao da će raditi i dalje na poslovnoj saradnji sa Srbijom.

Lundin je u Paraćinu na zajedničkom sastanku sa predstavnicima „Rimastera“ i predsednikom Opštine Sašom Paunovićem razgovarao o toku te investicije, a Paunović je podsetio da „Rimaster“ već radi u Paraćinu u iznajmljenoj hali privatnog preduzeća.

On je naglasio i da je uputio pismo o namerama da će se javiti na javni poziv za prodaju ili zakup objekta po komercijalnim uslovima, koji će Opština da gradi u svom industrijskom parku.

– Očekuje se zapošljavanje velikog broja radnika, i ako sve bude po planu „Rimastera“, to će svakako biti jedna od najvećih investicija u pogledu broja radnika koji će biti zaposlen u ovom delu Srbije – rekao je Paunović.

Nakon sastanka, ambasador Švedske je sa domaćinima obišao pogon „Rimastera“ u iznajmljenom objektu kraj Koridora 10.

ZADOVOLjNI EKIPOM

Generalni direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert rekao je da su vrlo zadovoljni lokalnom ekipom koja već radi za „Rimaster“, a biznis plan se odvija čak malo brže nego što je bilo planirano, tako da sve ostaje onako kako su se dogovorili.

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstU toku izgradnja novog sistema odbrane od poplava u Paraćinu
Sledeći tekstIsplata posebne novčane naknade za jun počinje u ponedeljak

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime