Pored Šveđana, turska kompanija zainteresovana za Paraćin

0
Uz projekat sa švedskim Rimasterom koji uveliko traje, Paraćin su posetili predstavnici jednog velikog domaćeg i jednog turskog preduzeća.
– Predstavnici Rimastera najavili su zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora – kaže predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.
Paraćinci još uvek ne izlaze u javnost s nazivima kompanija koje su zainteresovane, ali ono što je poznato je to da su preduzeća Class comerc i Natura gusto do sada investirale preko 400.000 evra u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 u industrijskoj zoni Zmič. Uz dosadašnju aktivnost preduzeća Class comerc pokreće se i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda kao što su npr. pirinčani kolači. U objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.
-Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u „problem“ – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, trafo – stanice, dodaje Paunović.

(Tekst je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime